Výdělky z YouTube Shorts i pro Česko a další socialnews

Instagram má (nejspíš) 2 miliardy uživatelů měsíčně
Anonymní zdroj z řad zaměstnanců Instagramu sdělil stanici CNBS, že počet aktivních uživatelů aplikace překonal dvě miliardy. Samotný Instagram zveřejnil oficiální data naposledy v roce 2018, kdy ohlašoval překonání jedné miliardu.

Instagram zveřejnil zprávu o trendech pro rok 2022
Pokud nevíte, co bude v příštím roce IN, Instagram má pro vás odpověď – v minulém týdnu zveřejnil svoji zprávu o trendech pro rok 2022. Celou si ji můžete přečíst zde.

Instagram přidal do Reels funkci Text-to-speech
I Instagram Reels dostaly v minulém týdnu update. Tou hlavní novinkou je možnost přidat do videa „strojově čtený text“ anglicky Text-to-speech. Tahle funkce je dobře známá uživatelům TikToku. Další novinkou je pak možnost přidat do videa zvukové efekty.

Boomerang na Instagram Stories uděláte z jakéhokoliv videa
Instagram postupně zpřístupňuje novou funkci, která vám umožní vytvořit populární formát boomerang z kteréhokoliv vašeho videa. Pokud patříte k vybraným účtům, najdete tuto fíčuru již teď pod třemi tečkami.

https://twitter.com/blueasyraff/status/1470133321006911488

TikTok zveřejnil svůj Music report 2021
TikTok změnil hudební průmysl. Pomáhá objevovat nové hvězdy a těm současným zajišťuje nevídaný prostor zazářit. Jen v minulém roce dosáhlo 430 songů na více než miliardu přehrání. Další neskutečná čísla a jména nejoblíbenějších hudebníků najdete v reportu.

TikTok testuje desktop streaming software
Možná se v blízké době dočkáme toho, že nebudeme sledovat herní streamy na Twitchi, ale na TikToku. Podle vyjádření platformy nyní probíhá test Windows aplikace TikTok Live Studio, pomocí které je možné herní streamy na TikToku vysílat.

credit: TikTok Live Studio

Twitter zkouší zobrazení à la TikTok
Něco na tom TikToku je, říkají si asi vývojáři mnoha dalších aplikací včetně Twitteru. Ten totiž s vybranými uživateli testuje zobrazení příspěvků na celou obrazovku telefonu a postupné scrollování skrz další příspěvky.

Twitter spouští automatické titulky ve videu
Udělat Twitter ještě přístupnější má za cíl nová funkce, kterou Twitter postupně spouští po celém světě. Automatické titulky ve videích by měly být dostupné pro většinu jazyků, avšak jen u nově nahraných videí.

Snapchat vyplatil tvůrcům 250 milionů dolarů
Více než 12 tisíc autorů videí si v rámci funkce Snapchat Spotlight rozdělilo přes čtvrt miliardy amerických dolarů. Snapchat se touto investicí snaží zvrátit trend, kdy řada tvůrců začíná své příspěvky publikovat spíše na TikToku a dalších platformách.

V YouTube Shorts teď mohou vydělávat i čeští tvůrci
YouTube zpřístupnil možnost monetizace v rámci krátkých videí YouTube Shorts i pro Česko. Tvůrci si mohou vydělat 100 až 10 000 dolarů měsíčně + bonusy za dosah. Služba je přístupná v mobilní aplikaci YouTube.

Spotify zavádí hodnocení u podcastů
Jednu až pět hvězdiček, podobně jako u Apple podcastů, teď budete moci udělit pořadům i na Spotify. Hodnotit půjde po poslechu minimálně 30 sekund a průměrná známka se u podcastů zobrazí ve chvíli, kdy získají alespoň deset hodnocení.

WhatsApp defaultně skryje status před cizími lidmi
Bezpečí na internetu je pro společnost Meta jednou z klíčových oblastí, na kterou se musí soustředit. I proto WhatsApp přichází s novinkou, která skryje váš aktuální status před účty, které nemáte v seznamu.

Minecraft videa na YouTube válí
Tvůrci a hráči Minecraftu slaví. Videa, která se zabývají touto hrou, přesáhla na YouTube už více než 1 bilion zhlédnutí.

Ray-Ban Stories dostávají update. Nově bude možné sdílet obsah do Messengeru
Mark Zuckerberg v postu na svém Facebooku oznámil, že na chytré brýle Ray-Ban míří update. Ten vám umožní posílat zprávy, poslouchat audio zprávy a provádět hovory ve Facebook Messengeru.