Uspořádali jsme Z-BOX tour pro Zásilkovnu

Pokyn zněl jasně: vymyslete přes léto nějakou komunikaci pro Z-BOXy. Potřebujeme zasáhnout jednak zákazníky, aby je využívali a taky starosty menších obcí, aby je chtěli u nich instalovat. A tak vznikla Z-BOX tour 2021.

Koncept nebyl nijak objevný, ale my si u nás na ty Louskáčky zase tolik nehrajeme, takže jsme vzali to, co jsme si mysleli, že by mohlo fungovat, bylo tu už dávno předtím a upravili to.

Zkusím popsat naše uvažování. Cílem jsou menší města a vesnice. Co na každé vesnici funguje nejvíc, kam přijdou všichni lidi, ideálně celé rodiny? Ano, je to pouť. Tak jim uděláme pouť. Místo kolotočů přivezeme Z-BOX, ale bude tam zdarma zmrzlina, cukrová vata, limonáda, na místě bude hrát Dj, vymyslíme ceny o drobné ceny a potřebujeme nějakou známou tvář, která to bude moderovat a bude s publikem fungovat.

Potřebovali jsme někoho, kdo umí být lidový, kdo se nebude na lidi z menších měst povyšovat a kdo má zároveň zkušenosti s moderováním, je zábavný a sám o sobě umí přitáhnout pozornost. Volba padla na Michala Kavalčíka alias dříve Rudu z Ostravy. Mimochodem jsme celý proces, včetně oslovení Michala, zachytili v našem vlogu tady:

Zbývalo přesvědčit Zásilkovnu, vytipovat vhodná města, vyrobit merch a tour rozjet. Na to, že nejsme vyloženě produkční agentura si myslím, že se to povedlo.

Jeli jsme 2 zastávky týdně, před každou jsme nasadili promo na Facebooku s regionálním zacílením a taky se dohodli s jednotlivými obcemi, že dají upoutávku i k sobě. Vycházeli jsme z toho, že se starostové navzájem sledují a tím se o Z-BOXech můžou dozvědět. Reakce byly různé, někde se nám podařilo starosty zapojit víc, byli nadšeni, že jim Zásilkovna přiveze nějakou zábavu a nic za to nechce.

Samozřejmě, že mohlo přijít víc lidí, jasně, že nás štvalo, když pršelo nebo se něco na místě nepovedlo, ale účel nebyl vyprodat náměstí, ale mít zajímavý obsah, průběžně jím zásobovat sociální sítě Zásilkovny i Michala Kavalčíka a tím dát vědět do světa, že se instalují nové Z-BOXy nebo že nějaké Z-BOXy vůbec existují. Načasování před sezónou ideální a tedy i finální pocity dobré.

Ohlédnutí za tour