Facebook má chytré brýle a další socialnews

Facebook spolu s Ray-ban vydal chytré brýle
Největší událostí minulého týdne bylo vydání chytrých brýlích od Facebooku. Velkolepé odhalení novinky však pokazil fakt, že fotografie produktu unikly na veřejnost ještě před oficiálním eventem. Brýle tvarem vychází z ikonických modelů Ray-Banů, ve vrchní části se pak nachází zabudované malé kamery, díky kterým můžete fotit nebo natáčet videa i bez vytahování telefonu z kapsy. Pořízený obsah se uloží do speciální aplikace Facebook View, ze které je možné ho snadno sdílet na sociální sítě.

Instagram možná umožní zobrazit váš aktuální status a přidat hudbu do příspěvku ve feedu
Na twitterovém účtu Alessandra Palluziho, který sdílí zákulisní informace z vývoje sociálních sítí, se objevil tweet, že Instagram pracuje na funkci, která vašim sledovatelům ukáže na 24 hodin vaše aktuální status. Na výběr je z možností jako: šťastný, zaneprázdněný, oslavující, pracující…
Další zajímavou informací, kterou Alessandro zveřejnil je ta, že Instagram pracuje na možnosti přidat k příspěvkům zveřejněným ve feedu hudbu, jak to známe ze stories. Na to, jestli se funkce dostanou do ostrého nasazení všem uživatelům si však musíme počkat.

Image
credit: @alex193a
Image
credit: @alex193a

TikTok uspořádá konferenci TikTok World 2021
Otevřete si kalendáře a nalistujte datum 28. září. Právě na tento den vyhlásil TikTok konferenci TikTok World 2021. Konference je určena především marketérům, tvůrcům a těm, kteří chtějí používat TikTok pro komerční účely. Hovořit by se mělo především o kreativitě, komunitách a e-commerce. První blok přednášek startuje v 17:00, druhý pak ve 4:00 ráno našeho času.

@tiktokforbusiness

Mark your calendars…something BIG is coming on September 28th. 👀 Head to our link in bio for a sneak peek! #TikTokWorld

♬ original sound – TikTok For Business

Twitter testuje Edge-to-Edge Layout
Zajímavým testem, který běží u vybraných uživatelů v ostré verzi, je rozložení timeliny. Twitter po vzoru konkurenčních platforem testuje edge-to-edge layout, tedy roztažené zobrazení obsahu „od okraje k okraji“ displeje. S tím souvisí i tzv. nekoneční feed příspěvků, který známe např. z TikToku. Jak to vlastně vypadá se můžete podívat na screenshotu a videu.

credit: Twitter

Twitter testuje „Soft block“ pro větší ochranu soukromí
Twitter nyní testuje funkci, která vám umožní nezobrazovat nově zveřejněné tweety na timelině vybraných followers (tzv. „soft blocking„). Uživatele tak odstraníte bez jeho vědomí ze svých sledovatelů. Ten v budoucnu, pokud na to může přijde, vás může znovu začít sledovat. Aktuálně je možné uživatele „natvrdo“ blokovat a tímto způsobem jim zabránit dostat se k vašemu obsahu.

Twitter testuje reakce pomocí emojis
S funkcí, kterou známe léta z Facebooku, se možná v budoucnu setkáme i na Twitteru. Ten totiž v ostré verzi testuje reakce na tweety pomocí emojis. Aktuálně je možné dávat tweetům pouze srdíčka, ale v minulosti jsme se setkali i s testem, ve kterém bylo možné reagovat na tweety pomocí palce nahoru a dolů. Tahle funkce však nebyla nikdy globálně nasazena. Tak uvidíme, jak dopadne aktuální test.

credit: Twitter

Twitter označí automatické (robotické) účty labelem
Posledním testem, na který jsme v minulém týdnu narazili je označování automatických (robotických) účtů na Twitteru vlastním labelem. To by mělo uživatelům na první pohled pomoci s rozeznáním tzv. botů, kteří automaticky sdílí obsah.

Twitter bot labels

WhatsApp umožní skrýt online status před vybranými kontakty
Pokud vás na WhatsAppu (pro)následuje někdo, u koho byste byli raději, aby nevěděl, jaký je váš aktuální status, radujte se. WhatsApp vám brzy umožní skrýt vaše časové razítko „naposledy viděný“ před vybranými kontakty.