Nejúspěšnější Youtube videa roku 2021 a další socialnews

TikTok testuje tagování ve videích
Na twitterovém účtu social media konzultanta a leakera Matta Navarry se objevila informace o tom, že by TikTok měl testovat možnost označování jiných lidí a účtů ve videích. Cílem je samozřejmě větší engagement i vyšší počet zobrazení videí.

Tipy na dárky podle #TikTokMadeMeBuyIt
Téměř 7 miliard zhlédnutí zatím vygeneroval hashtag #TikTokMadeMeBuyIt (TikTok mě donutil si to koupit). Samotný TikTok s tímto fenoménem nyní pracuje a pro nejoblíbenější tipy (nejen) na vánoční dárky vytvořil speciální stránku.

Twitter smaže fotky, které byly zveřejněny bez souhlasu
Twitter prohlásil, že zveřejňování fotek a videí konkrétních lidí je nyní v rozporu s jeho pravidly o ochraně osobnosti a osobních údajů. Jedná se o rozšíření tzv. Doxxing pravidla – tedy zveřejňování osobních informací, jako jsou telefonní čísla, adresy atp. bez souhlasu dotčené osoby.

Facebook testuje rozdělení útraty přímo v Messengeru
Dohromady, nebo zvlášť? Tuhle otázku možná brzy vyřešíte přes Facebook Messenger. Meta totiž testuje novou funkci “Split Payments”, která umožní rozdělení a zaplacení platby přímo v chatovací aplikaci. 

Messenger-Split-Payment
credit: Messenger

Facebook umožní více firmám propagovat kryptoměny
Firmy z krypto byznysu budou moci jednodušeji inzerovat na Facebooku. Stačit jim k tomu bude některá z 27 schválených licencí. Ke změně postoje společnosti META přispěl zejména regulatorní vývoj v oblasti krypto podnikání, které má nyní jasnější pravidla a mantinely.

YouTube zveřejnil žebříček nejúspěšnějších videí a tvůrců za rok 2021
Youtube se pochlubil vlastním žebříčkem ze 17 zemí. Zveřejnil TOP 10 nejlepších videí za rok 2021. Ty rozdělil do kategorií Trending, Hudba, Nejlepší tvůrci, Skokani roku, Tvůrci Shorts, Účastníci livestreamu ESCAPE2021. Celý žebříček si prohlédněte zde.

Spotify Wrapped 2021
Audio streamovací služba v minulém týdnu zveřejnila tzv. Rok 2021 v kostce. Uživatelé po celém světě se tak mohli podívat na své statistiky nejhranějších písniček, oblíbených žánrů, nejposlouchanějších podcastů a dalšího. Tohle vás jistě na sociálních sítích neminulo.

Spotify Wrapped 2021 is here to expose your guilty pleasures
credit: Spotify

LinkedIn „Creator mode“ nově nabízí live stream a newslettery
Po čem uživatelé dlouho volali, se stalo realitou. LinkedIn v rámci Autorského módu nyní umožní uspořádat živé vysílání a také kontaktovat svoji databázi kontaktů pomocí newsletteru. Ten je distribuován e-mailem a doprovázen notifikací v aplikaci.

credit: LinkedIn