socialnews

Lajky ve Stories, boss Twitteru na rodičovské a další socialnews

Lajky v Instagram Stories
Symbolicky na Valentýna představil šéf Instagramu Adam Mosseri novou funkci, kterou postupně získají všichni uživatelé – možnost osrdíčkovat Stories. Tento lajk se vám nezobrazí ve zprávách, najdete ho v podobě ikonky srdíčka v přehledu lidí, kteří storíčko viděli.

Odlehčené landing pages na TikToku
TikTok představil tak zvanou Instant Page. Jde o vlastní landing page v rámci aplikace, která se načítá až 11krát rychleji než standardní mobilní stránka. To má pomoci firmám zpříjemnit zákazníkům cestu k nákupu a zlepšit konverzi.

@tiktokforbusiness

Introducing TikTok Instant Page, here to make moving from in-feed ads to sales lightning fast. #WhatsNewOnTikTok #tiktokmarketing

♬ original sound – TikTok For Business

LinkedIn ukončuje Lite verzi. Důvod je optimistický
Odlehčená verze LinkedIn Lite byla představena v roce 2017. Měla sloužit především na trzích v Indii a dalších více než 60 zemích. S rozvojem a zrychlováním internetu po celém světě však teď plnohodnotná appka spolehlivě funguje téměř všude. Proto LinkedIn svou Lite verzi k 15. březnu ruší.

LinkedIn testuje možnost vypnout politické příspěvky
Zatímco pro některé sociální sítě jsou politická témata zásadním zdrojem návštěvnosti a příjmů, LinkedIn zkouší opačný přístup. Některým uživatelům v USA teď nabízí možnost příspěvky spojené s politikou úplně vypnout. Funkce by mohla být časem dostupná celosvětově a pro více témat.

Snapchat dá reklamu do stories…
…a o zisk se rozdělí s tvůrci. Beta testováním právě prochází nová funkce, která by měla tvůrcům i Snapchatu pomoci vydělat více peněz. Reklama v rámci Story však bude dostupná pouze pro Snap Stars, což jsou tvůrci s vysokou sledovaností označení zlatou hvězdou.

Snapchat umožní uživatelům změnit si jméno
Uživatelské jméno už nemusíte mít na Snapchatu vytetované navždy. S novým updatem půjde od 23. února vyměnit Kocicku16 třeba za Kate20 nebo RambaMamba za Karla. Funkce bude dostupná pro iOS i Android.

Snapchat Username change
credit Social Media Today

Twitter testuje funkci Safe Mode
Ta by měla poskytnout uživatelům nové nástroje, jak se bránit šikaně, toxicitě a dalším problémům, které se na platformě objevují. Safe Mode funguje jako štít, který například na sedm dní automaticky zablokuje účty, které vás urážejí nebo posílají opakující se odpovědi. Během této doby vás nebudou moci sledovat, prohlížet si tweety ani posílat zprávy.

credit Twitter

Nový šéf Twitteru si bere rodičovskou
Parag Agrawal nastoupil jako CEO teprve v listopadu, a už se chystá na „několikatýdenní“ otcovskou dovolenou. HR oddělení českých firem by pravděpodobně skřípala zuby, Laura Yagerman, vedoucí firemní komunikace však uvedla: „V Twitteru plně podporujeme zaměstnance čerpající rodičovskou dovolenou takovým způsobem, který je pro ně nejlepší.“

Who is Parag Agrawal, Twitter’s new CEO?
credit Agrawalův twitterový účet

Twitter umožní přidat k účtům štítek “bot” 
Příspěvky od botů mohou vyvolávat negativní konotace, Twitter si ale všiml, že existují i užitečné automatizované účty. Informují například o COVID-19 nebo upozorňují na zemětřesení. Majitelé těchto účtů teď mohou štítek “Automated” přidat do svého profilu.

credit Twitter

YouTube Shorts získají ještě více prostoru
Krátká videa nazvaná Shorts teď mají vlastní lištu v přehledu videí i na desktopu. Je to další krok, který dokazuje, jak moc společnosti YouTube na tomto formátu, kterému prozatím vládne především TikTok, záleží. 

Apple Music Replay 2022 je tu. Ano, 2022
Vánoční výlohy v říjnu už nikoho nepřekvapí, hudební připomínka roku 2022 představená v únoru možná ano. Apple se toho přesto nebojí a nabízí shrnutí toho, co jste posledních pár týdnů poslouchali, a to buď v mobilní aplikaci Apple Music nebo na webu zde.

Socialtip na závěr