ronaldo socialni site

Ronaldo slaví 400 milionů na IG, Twitter také roste + další socialnews

Twitter testuje tlačítko „Nelíbí se mi“
Roky jsme si ho přáli na Facebooku, ale nakonec se dislike button možná objeví na Twitteru. Dostupný však bude pouze pro komentáře, ne pro samotné příspěvky a počty nebudou veřejné, mají sloužit pouze jako zpětná vazba pro Twitter.

Twitter downvote
credit Twitter

Twitter testuje rychlost přehrávání videa
Rychlá doba si žádá i rychlejší sledování videí. Uvědomuje si to také Twitter, který nyní testuje s vybranými účty na webu a Androidu možnost nastavit si rychlost videí a hlasových tweetů podle sebe.

credit Twitter

Twitter stále roste
Platforma pro rychlé komentáře, na níž má Donald Trump permanentní ban, si ve 4. kvartále připsala 6 milionů nových uživatelů i 22% navýšení tržeb oproti minulému roku. Zatímco mezinárodní uživatelé tvoří většinu (179 mil. z 217 mil.), tržby táhne především Amerika (885 mil. z 1567 mil. USD).

Ronaldo má přes 400 milionů sledujících na Instagramu
Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo sbírá followery jako góly. Jako první člověk na světě jich má více než 400 milionů. I díky tomu si jen za sdílení fotek vydělá dle agentury Hopper přes 40 milionů dolarů ročně.

Instagram přidá dvě nové funkce
Globálního spuštění se dočkají dvě nové funkcionality na Instagramu. První je “Your Activity”, která vám umožní například kontrolovat čas strávený v aplikaci nebo třídit obsah. Ta druhá se jmenuje “Security checkup” a měla by přinést lepší zabezpečení účtu.

instagram-your-activity
credit Instagram
credit Instagram

YouTube Shorts mají již více než 5 biliónů zhlédnutí
Krátká videa jsou stále oblíbenější, dokazují to i čerstvá čísla a plány produktového šéfa Neala Mohana z YouTube. Ten se chystá Shorts dále rozvíjet, například novými efekty, lepšími nástroji pro tvůrce či novými možnostmi monetizace.

Socialtip (nejen pro social media managery)
Na závěr pro vás máme tip, jak na jednom místě najít všechny zmínky vašeho profilu. Jednoduše tak můžete přesdílet všechny Stories, ve kterých jste označeni.