socialnews

Facebook klesá, Snapchat roste a další socialnews

Nové audio možnosti při tvorbě Reels
Pokud sledujete náš Instagram, jistě vám neunikla informace o tom, že Instagram vám nově umožní vložit do Reel různé zvukové efekty. Přidat jich klidně můžete několik za sebou, fantazii se meze nekladou. 


Video jako profilovka na Facebooku končí
Věděli jste, že na FB si můžete jako profilovou fotku nastavit i video smyčku? Pokud ne, nevadí. Tato funkce byla 7. února zrušena. Pokud animaci používáte, je potřeba ji vyměnit za statickou fotku, v opačném případě vám Facebook automaticky nastaví cover obrázek z původního videa. 

Facebook video profile
credit: Social Media Today


Šifrované zprávy a volání na Messengeru pro všechny
Facebook představil koncové šifrování již v roce 2016, teď je však tato volitelná funkce dostupná všem. Dostanete se do ní potažením nahoru v existujících chatech (tím zapnete mizející režim). V následujících týdnech bude spuštěna také funkce upozorňující na to, když si někdo udělá screenshot, podobně jako na Snapchatu.


Instagram přidal samolepky k roku vodního Tygra
Čínský nový rok začal 1. února a Instagram k této události, kterou slaví minimálně 1,5 miliardy lidí, připravil speciální tygří stickerky. Můžete jimi vylepšit svá stories. Podle astrologie přinese Tygr splněná přání.

credit: Social Media Today

Instagram vylepšuje aplikaci pro lidi se špatným zrakem
Vývojáři Instagramu zjistili, že přejíždění od jednoho příspěvku k druhému může nevidomým a lidem se zhoršeným zrakem trvat až minutu. Pomocí holistického přístupu se snaží tuto zkušenost změnit a zpřístupnit Instagram všem. Více zde.


Facebooku poprvé v historii klesl počet denních uživatelů
Milion lidí se v minulém roce rozhodlo, že už nepotřebuje kontrolovat Facebook na denní bázi. V čerstvé zprávě společnosti Meta se dočtete také o významném růstu tržeb, akcie ale přesto nedávno reagovaly více než 20% poklesem. 

facebook meta earnings
credit: Meta Earnings Presentation Q4 2021


Meta přidává 3D avatary do Instagram Stories
Uživatelé v USA, Kanadě a Mexiku jsou zase o krok blíž metaverse světům. Mateřská společnost Facebooku představila nové 3D avatary pro Stories a zároveň updatovala avatary na Facebooku, Messengeru a dalších platformách.

meta avatars
credit: Meta


Snapchat hlásí 319 milionů uživatelů denně
Jedna z klíčových platforem pro mladší publikum. Tuto pozici si Snapchat i nadále drží a je alternativou velkým boomerským sociálním sítím, jako je třeba Facebook. V čerstvé zprávě zároveň reportuje tržby ve 4. čtvrtletí ve výši 1,3 miliardy dolarů (meziroční nárůst 42 %). Více se můžete dozvědět zde.

snapchat daily active users
credit: Snapchat


Facebook a Snapchat se shodli, že budoucnost vypadá jak TikTok
V čerstvé zprávě pro investory uvedl CEO společnosti Snap, že lidé tráví v aplikaci méně času a více chodí ven. Přiznal ale také, že čísla TikToku rostou. Shodou okolností i Mark Zuckerberg označil ve své čtvrtletní zprávě TikTok za největší hrozbu.


Instagram tip na závěr
Okouzlete své fanoušky kreativním Stories, ke kterému využijete nahrávání obrazovky. Jak na to, se dozvíte ve videu. Pro další kreativní tipy sledujte náš Instagram.