socialnews 25

Kolik vyplatil TikTok MrBeastovi (překvapivě málo) a další socialnews

Instagram zviditelňuje živá vysílání a umožní remixovat libovolné video
Začněme 2 novinkami z Instagramu – 1. Naplánované živé vysílání se vám zobrazí jako banner na profilu, takže ho každý uvidí a může si nastavit i připomínku. 2. Vedle videí z Reels teď můžete remixovat (použít pro svou tvorbu) jakékoliv video z Instagramu, které vás inspiruje.

Anketa v Instagram Stories se vybarvila
Je to maličkost, ale potěší. Anketní otázce v Instagram Stories teď můžete změnit barvu, aby lépe ladila k ostatní grafice. Někteří uživatelé dokonce hlásí, že bude možné také rozšířit počet odpovědí ze dvou až na čtyři.

TikTok pracuje na funkci, která umožní vidět, kdo navštívil váš profil
Taky jste občas zvědaví, kdo navštívil váš profil na TikToku? Možná se brzy dočkáte odpovědi. TikTok totiž podle známého vývojáře Matta Navarry právě tuto funkci testuje. Informaci o tom, kdo navštívil váš profil, byste měli vidět 30 dnů do minulosti.

TikTok zřejmě testuje placený obsah
Po Instagramu, který už rozjel zkušební provoz v USA, se k předplatitelskému modelu odhodlává také TikTok. Tvůrci jsou nyní odměňování pouze v rámci hubu Creators Next nebo pomocí tzv. Tipů pro účty s více než 100 tisíci odběrateli.

TikTok experimentuje s novými avatary
Nová funkce by měla uživatelům umožnit vytvoření animovaného avatara na základě selfie. Avataři by měli mít také mimiku podobnou vašim reálným výrazům a budete si je moci upravit zcela podle sebe.

MrBeast zveřejnil své příjmy z TikToku
Pořádnou vlnu kritiky zažívá TikTok poté, co MrBeast a další tvůrci zveřejnili částky, které jim společnost posílá ze svého fondu na podporu tvůrců. Samotný MrBeast (32,6 milionu odběratelů, více než miliarda zhlédnutí) si tak za celou dobu přišel na necelých 15 tisíc dolarů (asi 320 tisíc korun).

Video jako profilovka na Facebooku končí
Věděli jste, že na FB si můžete jako profilovou fotku nastavit i videosmyčku? Pokud ne, nevadí. Tato funkce bude 7. února zrušena. Pokud animaci používáte, je potřeba ji vyměnit za statickou fotku, v opačném případě vám FB automaticky nastaví cover obrázek z původního videa.

Facebook video profile
credit: Social Media Today

Šifrované zprávy a volání na Messengeru pro všechny
Facebook představil koncové šifrování již v roce 2016, teď je však tato volitelná funkce dostupná všem. Dostanete se do ní potažením nahoru v existujících chatech (tím zapnete mizející režim). V následujících týdnech bude spuštěna také funkce upozorňující na to, když si někdo udělá screenshot, podobně jako na Snapchatu.

Twitter zkouší funkci Blízcí přátelé
Až 150 přátel či jiných vybraných účtů si budete moci přidat do tzv. hejna (pracovní název Twitter Flock). S nimi pak můžete sdílet privátní obsah, který neuvidí nikdo jiný. O chystané novince informoval mobilní vývojář a leaker Alessandro Paluzzi.