elon musk

Elon Musk největším akcionářem Twitteru, Ukrajina na TikToku a další socialnews

Ukrajina spustila oficiální účet na TikToku
Aktuálně má účet přes 26 tisíc sledujících a tři nahrané příspěvky. První z nich ukazuje krásy země, druhý originálně děkuje slavným osobnostem a blízkým i vzdáleným zemím za podporu, třetí zobrazuje hrůzy války s Ruskem.

Elon Musk koupil 9,2% podíl v Twitteru
Šéf automobilky Tesla a společnosti SpaceX se tak zároveň stal největším akcionářem firmy. Obchod v hodnotě cca tří miliard dolarů byl oznámen pár dní poté, co Musk zveřejnil na Twitteru anketu, zda tato sociální síť poskytuje dostatečnou záruku svobody slova.

Twitter opravdu testuje Edit tlačítko
Zveřejnění zprávy 1. dubna napovídalo, že jde jen o aprílový vtípek, teď ale Twitter přiznal, že na možnosti upravit příspěvek opravdu pracuje. A to již od minulého roku. Inženýři nyní zkoumají“, co funguje, co ne a co všechno je možné“.

Nová studie zkoumá nástup virtuálních influencerů
Společnost The Influencer Marketing Factory uspořádala průzkum mezi 1000 Američany, ve kterém zjišťovala jejich názor na virtuální influencery. Z něj mj. vyplynulo, že 58 % respondentů některého virtuálního influencera sleduje a 35 % nakoupilo podle jeho doporučení. Celou studii najdete zde.

Mrkněte na zajímavosti o Redditu
Na první pohled se tato sociální síť může zdát lehce nepřehledná. Jakmile ale proniknete do vláken a trochu se rozkoukáte, otevře se vám zcela nový svět plný informací a nových trendů.