socialnews 36

Snapchat rychle roste, Instagram už nechce obsah z TikToku a další socialnews

Instagram bude zvýhodňovat originální obsah
Možná je to jen výkřik „Přestaňte nám prosím sdílet na Instagram všechna ta videa z TikToku!“. Instagram chce každopádně více podporovat tvůrce, kteří připravují originální content. Bude je tedy ukazovat častěji a neoriginální tvorbu zřejmě výrazně upozadí.

Instagram chce odstranit záložku Nejnovější při hledání přes hashtagy
Některým uživatelům v rámci testování zmizela záložka Nejnovější, která doplňuje záložky Hlavní a Reels. Instagram tak zřejmě bude mít ještě více kontroly nad tím, co uživatelé vidí.

credit: Instagram

Jak na úspěšný TikTok?
Přesný recept na úspěch bohužel neexistuje, ale pár tipů, jak jít tomu štěstíčku a úspěchu naproti, vám dát můžeme. Více v příspěvku na našem Instagramu.

Snapchat roste rychleji než Facebook a Twitter
Společnost Snap zveřejnila výsledky za první čtvrtletí roku 2022, podle kterých roste rychleji než její konkurenti Facebook a Twitter. Zatímco Meta ohlásila poprvé pokles aktivních uživatelů měsíčně a Twitter 15% růst (2 % v USA), Snapchat rostl o 18 %.

snapchat výsledky 2022
credit: Snapchat

Spotify přichází s video podcasty
Tvůrci z USA, Kanady, Nového Zélandu, Austrálie a Velké Británie mohou nyní na Spotify nahrávat své videopodcasty. Zároveň získávají nové funkce, včetně možnosti tyto videopodcasty monetizovat pomocí předplatného.

spotify video podcast
credit: Spotify

WhatsApp představil funkci Komunity
Šifrovaná komunikační platforma se na rozdíl od jiných sítí snaží soustředit na podporu menších skupin, jako jsou školy, lokální spolky, rodiny nebo menší týmy. Funkce Komunity má pomoci lépe organizovat chat a přiblížit jej běžné konverzaci. V rámci komunit bude možné sdílet soubory, reagovat na zprávy pomocí emoji nebo uskutečňovat hlasové hovory.

whatsapp
credit: WhatsApp

Clubhouse má dark mode
Nový mód pro noční sovy spouští Clubhouse pro iOS i Android. Postupně by měl být dostupný všem uživatelům, potřebovat budete nejnovější verzi aplikace.