khaby lame

Delší texty pro Twitter, koruna krále TikToku pro Khabyho a další socialnews

Khaby Lame je novým králem TikToku
Senegalsko-italský TikToker Khabame Lame má nejvíce sledujících na TikToku. S počtem 142,6 milionů překonal dosavadní královnu Charli D’Amelio. Khaby navíc akceleruje, za posledních 24 hodin mu přibylo již 500 tisíc nových uživatelů, oproti 95 tisícům u Charli.

Zuckerberg oznámil novinky pro tvůrce na IG a FB
Odpuštění provize z příjmů až do roku 2024, monetizace Reels otevřená více tvůrcům či Creator Marketplace představil Mark Zuckerberg na svém profilu. Celé vlákno se všemi novinkami čtěte zde.

Zprávy na Instagramu nabízí víc možností filtrování
K možnostem zobrazit jen „Nepřečtené“ nebo „Označené“ zprávy nyní přibyl také filtr na zprávy od Ověřených účtů nebo Blízkých přátel.

Instagram pracuje na skupinových chatech pro předplatitele
Vedle několika již dříve představených výhod, které nabízí předplatné u tvůrců (např. vlastní badge pro fanoušků s předplatným, zvýraznění zpráv nebo možnost sdílet příspěvky jen předplatitelům), teď mobilní vývojář Alessandro Paluzzi objevil, že Instagram chystá i skupinové chaty.

Přepínač titulků na Twitteru je teď dostupný i pro iOS a Android
Tato funkce, která umožní vypnout či zapnout titulky u videí (pokud jsou k dispozici) byla dosud dostupná pouze na Twitteru v prohlížeči. Nyní ji Twitter konečně testuje i v aplikacích. Představuje ji nové tlačítko CC v rohu videa.

Twitter testuje Poznámky s limitem 2500 slov
V roce 2017 zvýšil Twitter limit znaků ze 140 na 280. Nyní by si mohli přijít na své i lidé, kteří potřebují na vyjádření myšlenky ještě více prostoru. Test Poznámek bude probíhat dva měsíce s malou skupinkou uživatelů z USA, Kanady, Velké Británie a Ghany. Novinka by mohla pomoci udržet na platformě spisovatele, novináře či blogery, kteří doteď museli odkazovat na své články na jiných webech.

3 věci, které brání Muskovi v koupi Twitteru
Na ekonomickém fóru v Kataru zopakoval Elon Musk tři věci, které je potřeba vyřešit, aby byl deal s Twitterem úspěšný: 1) Twitter musí dodat důkazy, že počet fejkových profilů je pouze uváděných 5 %. 2) Zajištění financování (33,5 miliardy má Elon připraveno v hotovosti, 7,1 miliardy přislíbeno od investorů, zbývá 3,4 miliardy, které mají pokrýt půjčky od bank). 3) Dohodu musí schválit akcionáři (board Twitteru jim to doporučil, k formálnímu souhlasu však zatím nedošlo).