socialnews 45

Za Snapchat můžete platit, Meta otevírá API a další socialnews

Snapchat oficiálně představil své předplatné
Snapchat+ bude stát 3,99 dolarů za měsíc a nabídne „exkluzivní funkce“, třeba možnost změnit ikonu aplikace nebo sledovat, kdo opakovaně sledoval vaše Stories. Předplatné startuje v USA, Kanadě, Velké Británii, Francii, Německu, Austrálii, na Novém Zélandu, v Saudské Arábii a v SAE.

YouTube testuje mizející příspěvky pro Komunitu
Záložku Community zpřístupnil YouTube v minulém roce všem účtům alespoň s 500 odběrateli. Nyní testuje, že by bylo možné nastavit, aby příspěvky sdílené do této části po 24 nebo 72 hodinách zmizely. Tvůrci tak mohou sdílet časově omezené nabídky, slevy na merch nebo třeba zprávy pro opravdové fanoušky.

Meta zpřístupňuje API pro Reels třetím stranám
Reels na Instagramu jsou pro vývojáře jednou z prioritních funkcí. Nyní mohou využívat jejich API, přes které půjde Reels plánovat, získávat data, odpovídat na komentáře nebo je mazat, skrýt či zakázat. Vývojáři budou moci hledat Reels s určitými hashtagy nebo ty, v nichž byla označena jejich firma či tvůrce.

Facebook spouští spolupráci mezi tvůrci
Podobně jako na Instagramu teď u svých příspěvků můžete přizvat k autorství dalšího tvůrce. Funkce Creator Collaborations by měla pomoci rozšířit zásah mezi publikum obou autorů.

Meta končí s Premiérami
Funkci, kterou jste možná ještě ani nezaznamenali, Facebook brzy zařízne. Tzv. Premiéry byly zamýšleny jako předem natočený obsah, který se odvysílal živě v určitou dobu. Diváci mohli na video reagovat live, psát komentáře a více se tak zapojit.

Socialtip na závěr