Snapchat začne testovat NFTs, TikTok čelí žalobám a další socialnews

Meta představila nové přihlašování k VR službám
K přihlášení do VR služeb Meta už nebude potřeba profil na Facebooku. Od srpna 2022 bude stačit účet na Meta a také profil na Meta Horizon. Společnost zároveň uvedla tři stupně soukromí podle toho, kdo může vidět váš VR profil: Open to Everyone, Friend and Family a Solo.

Na zprávu ve WhatsAppu můžete reagovat jakkoli
Emotikony jako reakce na zprávy představil WhatsApp v dubnu, doteď však bylo možné reagovat pouze šesti přednastavenými smajlíky. S novým updatem nabídne WhatsApp možnost reagovat na zprávu jakýmkoliv emoji.

credit: WhatsApp

7 dětí prý zemřelo po vyzkoušení Blackout Challenge na TikToku
TikTok čelí žalobám rodičů z USA a Austrálie, jejichž děti údajně zemřely po tom, co se inspirovaly videi Blackout Challenge. Tato výzva spočívá v tom, že se člověk za pomoci opasku či jiného škrtidla dusí až do omdlení. Rodiče viní aplikaci, že jejich algoritmus podobná videa dětem aktivně ukazuje a zároveň je činí na síti závislými.

Twitter umožní opustit konverzaci
Díky nové funkci můžete opustit konverzaci, ve které jste označení a také zabránit tomu, aby vás kdokoliv znovu označil. Jednoduše tak odejdete z konverzace, která vás už nebaví nebo nechcete dostávat upozornění na další zprávy.

Reels můžete naplánovat přes aplikaci Later
Co neumí samotný Instagram, můžete vyřešit pomocí externích aplikací. Naplánovat Reels na libovolný čas vám tak například pomůže aplikace Later. A social media manažeři si mohou konečně vzít dovolenou.

Engagement Instagram feedu klesl o 44 %. Kvůli Reels
Jak upozornil social media konzultant Matt Navarra, engagement rate feedu na Instagramu klesl letos oproti roku 2019 z 5,16 % na 2,88 %, tj. o 44 %. Dává to do souvislosti s fokusem firmy na Reels, které byly představeny v roce 2020. Data vychází z analýzy více než 81 milionů příspěvků.

Snapchat zkoumá NFTčka
Po Instagramu, Facebooku, Redditu a Spotify se do otestování NFTs pustil i Snapchat. S malou skupinou uživatelů začne od konce srpna testovat funkci, která by měla NFT vytvořené mimo platformu převést na Snapchat filtr.