TikTok ví i to, co si kopírujete do schránky. Čtěte dnešní socialnews

Instagram umožní propagovat Reels
Má to však pár háčků… ↓↓↓

Facebook oznámil novou podobu Feedu
Vertikální formát, obsah řízený algoritmem (většinou Reels a Stories), spousta doporučených příspěvků a minimum těch od rodiny a přátel. Tohle je podle Facebooku budoucnost home feedu, kterou uživatelé chtějí.

Graphic of Home and Feeds tabs on Facebook
credit: Meta


Na TikToku stráví uživatelé nejvíce času
Dle výzkumu Bloomberg a Statista na amerických uživatelích tráví lidé nejvíce času ze sociálních sítí na TikToku (28,7 hodin měsíčně). S velkým odstupem následuje Facebook 15,5 hodin a Instagram (7,8 hodin) se Snapchatem (6,1 hodin/měsíc).

TikTok sosá z telefonů uživatelů hromady dat
Aktualne.cz upozornilo na analýzu australské společnosti Internet 2.0, podle níž začne TikTok po spuštění mapovat ostatní programy, jež na telefonu běží, jednou za hodinu zjišťuje pomocí GPS polohu telefonu a zajímá se i o název připojených wi-fi sítí. Dále zjišťuje sériová čísla telefonu, monitoruje obsah schránky používané ke kopírování textu, má přístup ke kalendáři a ke všem položkám, které si v něm uživatel uložil. Pokouší se také dostat ke kontaktům, kde jsou uložené údaje o přátelích či známých.

Nová barvy srdíček, zázvor a další nová emoji
Konsorcium Unicode zveřejnilo 31 nových emoji, která na Emojipedii doplní ta stávající. Jde o nejnižší počet přidaných emoji v historii. Mezi přidanými jsou například vrtící se hlava, medúza nebo hrášek.

Pictures of the new emojis. These include a moose, horse, bird, jellyfish, ginger, and comb.
credit: Emojipedia

V USA nakoupíte na Instagramu přímo přes zprávy
Celá řada e-shopů používá zprávy na Instagramu pro odpovídání zákazníkům na dotazy ke zboží. Nyní mají uživatelé (prozatím v USA a u vybraných e-shopů) možnost přes DMs i nakoupit a sledovat své objednávky, aniž by museli opustit aplikaci. K zaplacení používá Instagram řešení Meta Pay.

An image showing a conversation between a buyer and seller on Instagram, and the transaction process through a chat.
credit: Meta

Snapchat nabízí desktopové řešení
Pokud jste uživatelé placeného programu Snapchat+ (4 dolary/měsíc) a máte prohlížeč Chrome či Microsoft Edge, můžete vyzkoušet Snapchat na PC. Webová verze se zaměřuje především na funkci chatu (klávesnice přijde vhod), stále si však můžete zavolat nebo uskutečňovat videohovory.

credit: Snapchat

YouTube přidává nové možnosti editování Shorts
K těm patří například funkce Cut, s níž vystřihnete malý kousek videa (1-5 sekund), který využijete jako intro. Druhá možnost se nazývá Green Screen a můžete s její pomocí vystřihnout až 60sekundovou ukázku a použít ji jako pozadí pro své Shorts.