socialnews

Jak vyhrát tropický ostrov? Čtěte nejnovější socialnews

MrBeast překononal 100 milionů subscriberů na YouTube
Oznámil to přes formát Shorts a také na Twitteru. Na oslavu koupil ostrov a pozval na něj 100 lidí, kteří si o něj zasoutěžili (video má premiéru ve čtvrtek). Zároveň ubezpečil fanoušky, že je pořád starý dobrý MrBeast, který sám sobě nikdy nekoupí jachtu nebo lambo a jediné, co chce dělat, je točit nejlepší videa a pomoci co nejvíce lidem.

Šéf Instagramu promluvil o budoucnosti platformy
Adam Moseri ve svém pravidelném reportu potvrdil, že Instagram stále testuje full-screen feed a rozšiřuje ho na více účtů, nadále bude upřednostňovat video před fotkou a bude se snažit lidem doporučovat zajímavé účty na úkor těch, které již sledují. RIP.

Nový feed Facebooku je zas o něco víc tiktokový
Vertikální formát, obsah řízený algoritmem (většinou Reels a Stories), spousta doporučených příspěvků a minimum těch od rodiny a přátel. Tohle je podle Facebooku budoucnost home feedu, kterou uživatelé chtějí.

Graphic of Home and Feeds tabs on Facebook
credit: Meta

Twitter Blue zdražuje
Předplacený Twitter vám umožní například použít NFT jako profilový obrázek, v Česku je funkce zatím nedostupná. Cena se zvyšuje z 2,99 dolaru na 4,99 dolaru za měsíc.

Twitter testuje Statusy
Hot take, Picture of the day, Living the dream nebo třeba Shower Thoughts. To jsou některé ze statusů a ikonek, které si teď vybraní uživatelé mohou v rámci testu na Twitteru přidat před samotný tweet. „Cítí se požehnaně“.

Twitter vykázal ve 2. čtvrtletí ztrátu 270 milionů dolarů
Investory očekávaná ztráta byla 66 milionů, společnosti zároveň klesly meziroční tržby o 1 % na 1,2 miliardy dolarů. Výsledky jsou zklamáním, někteří je přisuzují nejistotě kolem dohody s Elonem Muskem.

LinkedIn nabídne možnost přidávat carousely
Poněkud kostrbaté řešení, kdy vám po nahrání PDF vytvořil LinkedIn několikastránkovou prezentaci v podobě carouselu, se konečně mění na plnohodnotnou funkci (a vlastní záložku). Nahrávat budete moci obrázky, z nichž LI vytvoří oblíbený carousel. Přidat můžete také ALT tag ke každé fotce. Carousel nyní testují první tisíce lidí, lze předpokládat, že LinkedIn funkci brzy zpřístupní všem.

YouTube umožní nákupy přímo na platformě
Shopify vyvinulo ve spolupráci s YouTube řešení, které umožní (prozatím vybraným) tvůrcům propojit obchod s jejich účtem. Řešení umožní jednodušší tagování produktů, jejich rozšíření napříč platformou a možnost okamžitého nákupu.

Snapchat používá 347 milionů uživatelů denně
Dle reportu přidal Snapchat za druhý kvartál 15 milionů denních uživatelů. Růst zaznamenal především mimo Severní Ameriku a Evropu (+35 %), samotné Spojené státy a Kanada zaznamenaly pouze 4% růst. Průměrné tržby na uživatele jsou v Severní Americe 7,93 % (růst 8 %), ve zbytku světa mimo Evropu pouhých 0,96 % (pokles 11 %).