socialnews

Casey je zpět, uniklá čísla Instagramu a další socialnews

Pravda o Instagramu – tady jsou uniklá interní data
Uživatelé Instagramu strávili celkem 17,6 milionu hodin denně sledováním Reels. TikTok hlásí 197 milionů hodin. Pouze 20 % z 11 milionů uživatelů v USA vytváří Reels. Třetina všech Reels videí vznikla nejprve na jiné platformě, většinou na TikToku. V srpnu klesl engagement Reels o 13,6 % oproti předchozímu měsíci.

Instagram testuje živé přenosy pro Close Friends
Podle twitterového účtu @hammodoh1 plánuje Instagram spustit funkci, která umožní spouštět živé přenosy pouze pro blízké přátele. Jejich seznam si můžete sestavit v nastavení.

Instagram vyvíjí Media Kit pro tvůrce
Nová sada nástrojů by měla tvůrcům pomoci lépe se prezentovat před značkami a potenciálními partnery. Media Kit by měl obsahovat základní informace o tvůrci, ale také nejlepší příspěvky nebo příklady minulých spoluprací. Součástí by měly být také klíčové statistiky.

Akcionáři Twitteru schválili převzetí Muskem
O celé transakci bude ale rozhodovat soud, Elon Musk se totiž od koupě rozhodl odstoupit a Twitter jej za to zažaloval. Musk v protižalobě požaduje, aby mu soud umožnil od dohody odstoupit bez zaplacení sjednaného poplatku ve výši jedné miliardy dolarů. Důvodem má být porušení podmínek ze strany Twitteru, například nedodání důkazů o počtu falešných účtů.

Bývalý šéf Jacka Dorseyho vyvíjí decentralizovaný Twitter
Evan Henshaw-Plath je nejen bývalým šéfem bývalého ředitele Twitteru, ale také jedním z kritiků centralizovaných sociálních sítí ovládaných obřími společnostmi. Jako stovky dalších developerů si uvědomuje, že případné benefity sítí nevyváží rizika spojená se soustředěním moci u tak malého počtu lidí. Nyní chce rozhodování o vývoji vrátit do rukou lidem a jako CEO Planetary.Social pracuje na decentralizovaném řešení.

Casey Neistat je zpátky v New Yorku
Oblíbený video tvůrce se po dvouleté epizodě v Los Angeles vrací tam, kde to všechno začalo – do New York City. Ve svém nejnovějším videu přiznal, že stěhování do Kalifornie byla chyba a že jeho srdce (i srdce manželky Candice) patří do města, které nikdy nespí. Můžeme se opět těšit na pravidelné vlogy?