socialnews 54

Instagram odstranil účet PornHubu a dostal pokutu 10 miliard. Čtěte i další socialnews

Twitter začíná testovat editování tweetů
Twitter zahájil první fázi implementace jedné z nejočekávanějších funkcí celého internetu – možnost editovat tweety. Začíná s interními zaměstnanci, v následujících týdnech se mají přidat předplatitelé Twitter Blue. Během testu bude možné do 30 minut po zveřejnění příspěvek několikrát upravit, takové tweety se zobrazí s upozorněním, že byly editovány a půjde zobrazit jejich minulé verze.

credit: Twitter

Instagram testuje možnost přidat téma k Reels
Někteří z tvůrců vidí nyní při nahrávání Reels nové tlačítko Add topics. To by mělo přinést možnost oslovit nové publikum, které zajímají podobná témata jako vás. Pomůže to také samotnému Instagramu s jejich doporučovacím algoritmem, který je v současnosti velké téma.

Image
credit: @TSbyJacki

Instagram ruší svou stránku Shop
Přestože aplikace chce být místem, kde se potkávají značky a nakupující, nyní odstraňuje některé ze svých nákupních funkcí. V interní zprávě se uvádí, že díky posunům v prioritách společnosti přechází Instagram na méně personalizovanou verzi nákupní stránky s názvem Tab Lite. Více se chce plánuje znovu zaměřit také na příjmy z reklamy.

Instagram potvrdil, že testuje další novou funkci
Social media expert Matt Navara upozornil na svém twitterovém účtu na novou funkci Instagramu. Tou by měla být nová záložka „Repost“, ve které najdete všechny přesdílené příspěvky. Jak by mohla záložka vypadat, se můžete podívat na screenshotu profilu CEO Instagramu Adama Mosseriho.

Instagram dostal od EU pokutu 10 miliard
Pokutu ve výši 405 milionů EUR dostala sociální síť za porušení ochrany osobních údajů u dětí. Instagram zveřejnil například jejich e-mailové adresy nebo telefonní čísla. Za podobný problém byla Meta pokutována již potřetí.

Instagram odstranil účet PornHubu
Sociální síť, kde i odhalená bradavka hrozí banem, smazala oficiální účet služby PornHub. Ten měl přes 13 milionů sledujících a publikoval 6200 příspěvků. Proč se Meta rozhodla účet uzavřít nyní, není jasné, proti PornHubu však dlouhodobě vedou kampaň napříč Internetem konzervativní křesťanské spolky.