socialnews

Jak šířit video přes Facebook, tipy od Selassieho a další socialnews

Socialtip od Selassaieho
Buďte na Instagramu za hvězdu díky těmto tipům, kterém opravdu fungují.

Instagram zpřísňuje teenagerům nastavení citlivého obsahu
Nové nastavení pro účty uživatelů mladších 16 let počítá s tím, že by mladí měli mít větší kontrolu nad tím, co vidí. Defaultně bude nastaveno na „Less“ (algoritmus jim bude skrz Instagram ukazovat méně citlivého obsahu), současní uživatelé dostanou push notifikaci, aby si nastavení také změnili.

Twitter oficiálně přidává podcasty
Testovací verze Twitter Spaces, která obsahuje také podcasty, je již v provozu pro vybranou skupinu uživatelů. Redesign záložky Spaces zahrnuje tzv. Stations, které sdružují obsah podle témat (sport, hudba, zprávy atd.). Server TechCrunch také uvedl, že Twitter začal vyvíjet vlastní audio obsah.

credit: Twitter

Nový VR headset od Mety bude v říjnu
Mark Zuckerberg potvrdil v podcastu Joe Rogana, že Meta představí v říjnu na firemní konferenci Connect nový headset pro virtuální realitu. Není zatím jasné, zda půjde o přímého nástupce Oculus Quest 2 nebo o úplně nový produkt.

Meta umožní sdílet NFT přes Facebook a Instagram
Téměř 3 miliardy uživatelů budou mít brzy možnost ukázat svá NFTčka přes Instagram a Facebook. Meta oznámila, že umožní připojení digitálních peněženek ke svým aplikacím a sdílení digitálního umění se světem.

Twitter spouští globálně funkci Circle
Až 150 přátel či libovolných jiných účtů si teď můžete přidat do svého „kroužku“ a sdílet s nimi obsah, který nikdo jiný neuvidí. Česky se funkce jmenuje Kruh Twitter a lidi do něj zapojené můžete kdykoli měnit. Oni z něj sami odejít nemohou. Nově přidaní lidé mohou zobrazit i předchozí tweety ve skupině.

Twitter Circle on mobile
credit: Twitter

Jak se šíří video na Facebooku
Malé nakouknutí do algoritmu Facebooku nabízí Meta. Mezi čtyři elementy, které nejvíce ovlivňují, jak se bude váš video příspěvek šířit, patří originalita, chování při sledování a atributy videa, loajalita a záměr a engagement. Celý příspěvek od Mety včetně vysvětlení si můžete přečíst zde.