social news

MrBeast odmítl miliardu dolarů a další socialnews

MrBeast odmítl nabídku za 25 miliard
Youtuber Jimmy Donaldson (MrBeast) prozradil v podcastu Flagrant, že v minulosti dostal nabídku na odkup celé své společnosti včetně YouTube kanálu se 100 miliony odběrateli. Zněla prý na 1 miliardu dolarů, a odmítl ji. Cena jeho jména a všech přidružených aktivit (včetně plánované strategické mobilní hry) je prý minimálně 10-20 miliard.

If You Can Carry $1,000,000 You Keep It! - YouTube
credit: youtube.com

TikTok rozšířil popisky až na 2200 znaků
Původních 300 znaků fungovalo dobře například pro tvůrci komediálního obsahu, více místa na rozepsání však ocení všichni ostatní. Tvůrci receptů otevírají šampaňské, podobně jako účty o vědě a historii, které se konečně mohou více rozepsat.

YouTube testuje Super Thanks v Shorts
Nový způsob monetizace nejspíš nabídne tvůrcům YouTube. Super Thanks jsou již nyní k dispozici tvůrcům na vybraných trzích (včetně ČR) v rámci partnerského programu. Stačí splnit podmínky = vygenerovat za posledních 12 měsíců víc jak 4000 hodin sledování a mít alespoň 1000 odběratelů. Pokud vše splňujete a máte Super Díky u svých videí, tak byste jej brzy mohli přijímat i v rámci Shorts.

YouTube Super Thanks in Shorts
credit: socialmediatoday.com

TikTok spouští palec dolů u komentářů
Vedle srdíčka se v těchto dnech objevil i palec dolů a uživatelé Tiktoku tak mohou dislajkovat komentáře. Počet palců nebude veřejně viditelný, má sloužit jako zpětná vazba od komunity a také pomoci lépe identifikovat komenty, které jsou irelevantní nebo nevhodné.

TikTok Adds Downvote Button For Comments
credit: searchenginejournal.com

Instagram experimentujte s hromadnými zprávami
Jak upozornil výzkumník Hammod Oh, Instagram testuje funkci, která by umožnila odeslat zprávu či sdílet článek se všemi lidmi, kteří vás sledují. Ve Zprávách by k tomuto způsobu komunikace měla být připravena nová záložka Public.

Socialtip na závěr
Pokud vás už nebaví nudné texty na Instagramu, tenhle tip od Gabči vám přijde vhod. Mrkněte taky na náš Instagram, kde je spoustu dalších zajímavých informací, třeba se dozvíte, co vše se stihne na internetu stát za jednu minutu.