Za YouTube (ve 4K) se (možná) bude platit, tweety půjde editovat a další socialnews

Editování tweetů je realitou
Uživatelé placené verze Twitter Blue v Austrálii, Kanadě a na Novém Zélandu mají nyní možnost editovat zveřejněný tweet. Jde o první vlnu zemí, další zřejmě budou následovat. Upravit či opravit tweet je možné do 30 minut od zveřejnění.

Do jednoho tweetu můžete přidat fotku, GIF i video najednou
Twitter představil novinku pro iOS i Android. Uživatelé aplikace teď můžou do jednoho tweetu vložit hned několik médií najednou, například GIF a fotku nebo třeba dvě videa.

Víc odkazů v biu na Instagramu
Jen jsme se naučili používat Linktree, tak se v Instagramu rozhodli, že umožní do profilu přidat více odkazů defaultně. Se skupinou tvůrců nyní tuto možnost testuje. Prozatím není jisté, kolik odkazů bude možné nastavit, ani kolik uživatelů má tuto možnost k dispozici již teď. Možná jste mezi šťastnými.

Instagram multiple links on bio
credit: SocialMediaToday.com

LinkedIn představuje Document Ads
S novým reklamním formátem přichází LinkedIn. Inzerentům umožní propagovat dlouhé dokumenty přímo v uživatelských feedech. Zobrazí se jako náhled (například první tři strany) s výzvou ke stažení celého dokumentu. Nativní dokumenty a carousely generují podle SocialInsideru 3krát více prokliků než ostatní obsah (včetně videí) na LinkedIn.

Do Shorts můžete přidat vlastní voice over
Uživatelé iOS mohou od minulého týdne přidávat ke svým krátkým videím v YouTube Shorts vlastní komentář. Voice over může obsahovat pokyny, reakce nebo dokonce vlastní zvuky. Funkce je již nějakou dobu oblíbená na TikToku, odkud ji YouTube převzal.

YouTube ve 4K se možná bude platit
Nové zdroje příjmů hledá YouTube. Jak uvedl z jeden uživatelů na Redditu, v aplikaci YouTube pro iOS se mu objevuje hláška, že videa s rozlišením 2160p jsou k dispozici jen s placeným tarifem. Google se k tématu prozatím nevyjádřil, nedávno však začal testovat například až deset nepřeskočitelných krátkých reklam před spuštěním přehrávání.

Více e-shopů v YouTube Shopping Tab
Doposud měli tvůrci možnost prolinkovat do videa pouze jediný e-shop. Nyní už nemusí vybírat, kterou část svého podnikání chtějí propagovat a mohou v jednom videu zobrazit hned několik e-shopů a produktů.