Zablokovaný Ye, nohy pro avatary a další socialnews

Meta odhalila 400 aplikací, které kradou loginy uživatelů
Přihlašujete se do aplikací pomocí Facebooku? Jen v tomto roce odhalila Meta 400 aplikací, které byly navrženy tak, aby kradly přihlašovací údaje a kompromitovaly účty. Nejčastěji se tvářily jako editory fotografií, hry, VPN služby a další nástroje. Po přihlášení Facebookem slibují například přístup k novým funkcím.

Meta představila… nohy v Metaverse
Mark Zuckerberg představil další krok k ještě reálnějšímu zážitku z virtuální reality. Avataři totiž po zásadním updatu dostanou…. nohy. Poprvé se objeví v Horizon Worlds, později i v dalších aplikacích Mety. Twitter se baví.

Meta plánuje využít avatary v Reels a hovorech
Poté, co dostali avataři nohy, se vydají i do dalších míst v aplikacích Meta. Společnost oznámila, že je chce zapojit do Reels a pracuje také na tom, aby je uživatelé mohli použít ve videochatech na WhatsApp či Messengeru. Mělo by jít o jakýsi mezistupeň mezi zapnutým a vypnutým obrazem. Spuštění se očekává příští rok.

Twitter a Instagram dočasně zablokovali Kanye Westa
Rapper, který si teď říká ye, dostal částečný ban na platformách Instagram a Twitter. Stalo se tak poté, co zveřejnil antisemitský příspěvek na Instagramu. Následně oživil po dvou letech svůj účet na Twitteru, jenže byl po pár hodinách zablokován ze stejného důvodu. Ještě předtím jej stihl přivítat Elon Musk tweetem: „Welcome back to Twitter, my friend!“.

Kanye West Talks George Floyd Death Theories on 'Drink Champs' – Billboard
credit: Billboard.com

YouTube nabídne vlastní uživatelská jména
Tvůrci na YouTube budou mít brzy možnost vybrat si uživatelské jméno ve formátu @name. Tato podoba je běžná například na Instagramu nebo TikToku, YouTube se jí však zatím vyhýbal. @Jméno či @přezdívka se bude používat napříč celu platformou včetně Shorts.

credit: YouTube.com

Aplikace BeReal hlásí 53 milionů instalací, jen 9 % ji otevře denně
I jediný status každý den je zřejmě pro většinu uživatelů příliš mnoho. Vyplývá to z aktuálních dat Sensor Tower, které odhalují, že pouze 9 % uživatelů Androidu otevřelo ve třetím čtvrtletí aplikaci BeReal alespoň jednou denně.

credit: Sensor Tower

Signal zkouší Stories po vzoru Instagramu
Chatovací platforma, která si zakládá na bezpečnosti a šifrovaných konverzacích, začíná testovat Stories. Podobně jako na Instagramu příběhy zmizí po 24 hodinách a lze je sdílet se všemi vašimi propojeními nebo vlastním seznamem přátel. Pokud tuto možnost, která je nyní v beta verzi, vypnete, nebudete moct sledovat ani příspěvky ostatních.