socialnews 60

TikTok zavádí kategorii Adults only, posty naplánujete přímo v Instagramu a další socialnews

Plánování příspěvků přímo v Instagramu je tady
Někteří z uživatelů business účtů hlásí, že už mohou naplánovat čas zveřejnění svých příspěvků přímo v aplikaci Instagram. Vyzkoušet, zda jste mezi šťastnými, můžete přes Vytvořit příspěvek – Pokročilá nastavení – Naplánovat.

Instagram testuje přidání songu do profilu
Jak uvedl mobilní vývojář a leaker Alessandro Paluzzi, Instagram prý pracuje na funkci, která by do bia profilu umožnila přidat také oblíbený song. Podobnou vychytávku měl svého času například MySpace. A také mu nepomohla.

Meta musí prodat Giphy
Britský úřad pro hospodářskou soutěž rozhodl, že se společnost Meta Marka Zuckerberga musí zbavit webové stránky Giphy. Její koupě prý mohla poškodit ostatní společnosti a omezit jim přístup ke GIFům a k digitální reklamě.

Za YouTube ve 4K se zatím platit nebude
Společnost YouTube ukončila experiment, ve kterém měli někteří uživatelé možnost přehrávat videa ve 4K pouze s Premium členstvím za 11,99 dolarů měsíčně. Firma uvedla, že test zcela vypnula a všichni uživatelé by teď měli mít možnost přehrávat videa ve vysokém rozlišení bez omezení.

Twitter pracuje na funkci, která znemožní ostatním vás označovat
Podle inženýrky Jane Wong maká Twitter na funkci, díky které byste si mohli nastavit, kdo vás může v tweetu označit – kdokoli, lidé, které sledujete nebo nikdo. Cílem je nejspíš ochrana před šikanou, zároveň byste ale mohli přijít o možnost kohokoli upozornit na své převratné nápady a názory.

Meta končí s Instant Articles na Facebooku
Technologie Instant Articles nabízí otevření článku přímo na FB bez nutnosti otevírat danou webovou stránku. Cílem má být úspora dat pro uživatele, menší množství interaktivních prvků či rychlejší procházení webu. Službu však využívala jen 3 % uživatelů a FB s ní tak v dubnu příštího roku hodlá skončit.

TikTok zavádí novou kategorii livestreamů Adults only
Živé streamy určené pouze pro dospělé a zvýšení věkového limitu pro vysílání z 16 na 18 let oznámil TikTok. Ten je již nějakou dobu pod dohledem kvůli rizikům, kterým jsou mladí lidé při živém vysílání vystaveni. Nová pravidla by měla zajistit lepší bezpečnost dospívajících. Představená kategorie streamů 18+ podle TikToku neznamená lechtivý obsah, nahota a pornografie jsou na platformě stále zakázány.

Kanye Westa vyhodili ze sítí, koupil si vlastní
Raper a podnikatel Ye kupuje sociální síť Parler. Ta má blízko k pravicovým, konzervativním kruhům, prezentuje se však jako síť pro mikroblogování, která dává uživatelům svobodu projevu. Částka transakce nebyla uvedena, obchod by měl být hotový do konce roku.

Kanye West Acquires Parler, Right-Wing Social Media App - Variety
credit: Variety