socialnews

Elon je jediným šéfem Twitteru, TikTok pořádá gaming event a další socialnews

Elon převzal Twitter a rovnou vyhodil CEO
Pták je na svobodě. Těmito slovy oznámil Elon Musk, že definitivně přebírá Twitter a jeho vedení. Na přivítanou vyhodil výkonného ředitele i šéfa financí. Zároveň se stal jediným ředitelem, když rozpustil devítičlenný board. Zda už zrušil ban Donaldu Trumpovi, můžete sledovat na https://twitter.com/realDonaldTrump

Nové funkce pro skupiny na Facebooku
Analytik Matt Navarra oznámil, že Facebook chystá nová vylepšení pro FB skupiny. Má jít např. o spuštění Reels v rámci skupin, umožnění adminům poslat oznámení všem členům, speciální chaty k eventům ve skupině nebo možnost udělovat odznáčky a rozdávat bodíky aktivním členům. Všechny novinky zde.  

credit: Meta

Značkový obsah ve Facebook Reels pro všechny tvůrce
Meta zpřístupňuje značkový obsah (takový, za který značka tvůrcům platí) všem uživatelům, kteří obsah pro FB Reels vytvářejí. Takové příspěvky (ať už organické nebo reklamy) musí být označeny jako „Sponzorováno“. V Business Manageru si poté obchodní partneři mohou zobrazit přehledy a statistiky.

Více audio reklam na YouTube
YouTube je podle průzkumu společnosti Edison druhá nejoblíbenější platforma pro poslouchání podcastů. Nyní i na základě tohoto zjištění oznámila, že audio reklamy cílené na posluchače podcastů jsou globálně dostupné ke koupi ve službách Google Ads a Display & Video 360.

"59% of respondents agreed that ads on YouTube are more relevant than ads on linear TV or other streaming apps."
credit: Google

Instagram oficiálně představil nové Creator Portfolio
Tvůrci na Instagramu si budou moci vytvořit vlastní balíček s mediálními výstupy, pomocí kterých předvedou svou práci, kreativní obsah i dosahy. Značky si pak portfolia mohou prohlédnout na marketplace, případně jim je můžete poslat přímo. Instagram se tak snaží zabránit odlivu top tvůrců na TikTok a YouTube.

Instagram Creator Portfolio
credit: SocialMediaToday.com

Vlastní avataři na WhatsApp
Někteří z uživatelů Androidu si mohou v rámci beta testu vytvořit vlastního avatara ve stylu Bitmoji. Pokud jste mezi šťastnými, najdete novou funkci Avatar v nastavení. Podobně jako na Instagramu nebo Facebooku vám systém vytvoří sérii avatarů s různými gesty, které můžete užívat dle libosti.

Blíží se první TikTok herní event
V Twitchi si nervózně poposedli, protože už 2. listopadu se uskuteční živý livestream s názvem TikTok Made Me Play It. Akce se zúčastní populární herní tvůrci z platformy i zástupci herních společností (např. Electronic Arts, 2K, Playtika). Slovy TikToku: „Budoucnost gamingu je tady. Přední vydavatelé uvádějí hry na TikToku, budují komunity a inspirují. Vaše mise je jednoduchá: zjistěte, proč je TikTok platforma číslo 1 k dalšímu růstu herního průmyslu.“