Musk odblokoval Trumpa, Volkswagen stopl propagaci a další socialnews

Cristiano Ronaldo skóruje s 500 miliony sledujícími
Portugalský fotbalista, který je momentálně bez angažmá, posbíral jako první člověk na světě půl miliardy fanoušků na Instagramu. Jeho obchodní a marketingová hodnota je i teď, ve chvíli, kdy pomalu končí  kariéru, určitě obrovská. Který klub si to umí spočítat? Možná se to dozvíme už během aktuálního mistrovství světa.

Elon Musk odblokoval Twitter Trumpovi i Kanye Westovi
Elon Musk na Twitteru spustil anketu, kde nechal lidi hlasovat, jestli odblokovat účet bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Ten byl zakázán minulým vedením kvůli kontroverzním výrokům v souvislosti s útokem jeho přívrženců na Kapitol USA z ledna roku 2020. V anketě hlasovalo přes 15 milionů lidí, pro bylo 51,8 procenta. Účet je tak obnoven, neznamená to ale, že se Trump vrátí – prý je spokojený na své sociální síti Truth Social. Po Donaldovi byl zrušen ban i Kanye „Ye“ Westovi. Své fanoušky pozdravil hebrejským „Shalom :)“.

YouTube vydává manuál na podcasty
Takřka 70stránková brožura s názvem Podcasting on YouTube vás provede managementem kanálu, obsahovou strategií, tvorbou samotného obsahu a dalšími tématy. Jak upozorňuje sám YouTube, jde o postupy, které se osvědčily, ale nejsou automatickou zárukou úspěchu. Brožuru stahujte zde

Všechny značky Volkswagenu zastavily placenou propagaci na Twitteru
Mluvčí společnosti uvedl, že veškeré brandy Volkswagen (např. Audi, VW, Seat, Lamborghini, Bentley, Ducati nebo Porsche) pozastavily v reakci na kroky Elona Muska do odvolání placenou reklamu. Účet Audi dokonce od 2. listopadu nepřidává ani běžné příspěvky, přičemž dosud byl aktivní denně.

Více insightů pro marketéry na TikToku
Lepší cílení reklam na TikToku by měly zajistit nové “Audience Insights”. Ty mají být k dispozici globálně a zahrnují například zájmové hashtagy, interakce a vlastní publika. Jak říká TikTok: „Audience Insights vám pomohou objevit nové uživatele nad rámec těch, na která tradičně cílíte. Pokud se například objeví nějaké překvapivé zájmové kategorie, můžete na ně zkusit cílit a zjistit, jak si vedou.“