Twitter neplatí nájem, Instagram možná ukáže bradavky a další socialnews

Skrytá slova a tichý režim na Instagramu
Instagram rozšiřuje možnosti, jak filtrovat to, co chcete vidět. V sekci Skrytá slova můžete přidat vlastní výrazy (např. recepty, fitness), která nechcete vídat, ať už v DMs nebo příspěvcích. Zároveň Instagram představil Quiet Mode, který si můžete zapnout, když se chcete soustředit. Prozatím je dostupný pouze v USA, Británii, Irsku, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu.

TikTok chce nabídnout USA přístup do svých algoritmů
Čínská sociální síť nechá americkou společnost Oracle prozkoumat své vnitřnosti. Jsou za tím obavy ze zákazu, který by odstřihl 138 milionů amerických uživatelů měsíčně. Již od prosince platí zákaz instalování TikToku na telefony vlastněné státem, zároveň byl schválen návrh zákona, který po velkých sociálních sítích požaduje větší transparentnost jejich dat a systému, mj. s ohledem na soukromí uživatelů.

YouTube jako nový Netflix?
Největší internetový server pro sdílení videosouborů testuje bezplatné TV kanály sponzorované reklamou. Zdarma (za zkouknutí reklamy) by tak měl nabídnout třeba filmy či seriály. Podobně funguje například platforma Pluto TV nebo Roku Live TV. Google by tak mohl oslovit uživatele, kteří nechtějí platit předplatné a raději se smíří s reklamou.

Vybavení kanceláří Twitteru šlo do aukce
Stovky předmětů z kanceláří Twitteru v San Franciscu se objevily v aukci na stránkách Heritace Global Partners. Ikonické svítící logo, desítky židlí, lavic a stolů, kávovary, televize a další kancelářské vybavení, všechno musí pryč. Mezitím se objevují zprávy, že v SF je Twitter žalován za neplacení nájemného a v Singapuru byli zaměstnanci vyhnání z kanceláří ze stejného důvodu.

Předplatné Twitter Blue je ve slevě
Roční předplatné Twitter Blue teď v USA koupíte za 84 dolarů namísto původních 95 dolarů. Předplatitelé získají zaškrtávátko „verified“, měli by vidět méně reklam, lepší zacházení od algoritmu (ať už to znamená cokoli) a pár dalších výhod.

Facebook a Instagram možná zruší zákaz bradavek
Třináct let poté, co se poprvé ozvaly kojící matky a protestovaly proti mazání fotek prsou z Facebooku, se konečně začíná něco dít. Rada pro dohled společnosti Meta doporučila, aby firma změnila svůj standard pro nahotu dospělých tak, aby respektoval mezinárodní standardy lidských práv. Současná politika Mety prý ubírá ženám, trans a nebinárním lidem právo na vyjádření.