TikTok „zahřívá“ videa, Čechů je tam 2,2 milionu a další socialnews

Na TikToku je údajně 2,197 milionu Čechů
Statistika pochází z TikTok Business Manageru, který říká, že mužů je na TikToku již 979 tisíc, žen pak 1,218 milionu. Přibližně stejný poměr je i uživatelů iOS (948k) a Androidu (1,249 mil.). Nejvíce sledujících mají Hry a gaming, Zpravodajství a zábava, Jídlo a Pití a Krása.

credit: GroupM

TikTok má tlačítko, které udělá virál z každého videa
Podle odhalení magazínu Forbes umí zaměstnanci TikToku kterékoliv video posunout k libovolnému počtu zhlédnutí. Tuto činnost nazývají „heating“ a často ji také využívají – jak k pushování konkrétních značek, tak i svých blízkých. Čtěte více v článku zde.

Skrytá slova a tichý režim na Instagramu
Instagram rozšiřuje možnosti, jak filtrovat to, co chcete vidět. V sekci Skrytá slova můžete přidat vlastní výrazy (např. recepty, fitness), která nechcete vídat, ať už v DMs nebo příspěvcích. Zároveň Instagram představil Quiet Mode, který si můžete zapnout, když se chcete soustředit. Prozatím je dostupný pouze v USA, Británii, Irsku, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu.

credit: Meta

Už máte dvojitou profilovku na Instagramu?
Ke své fotografii teď můžete přidat i avatara a návštěvníci vašeho profilu si mohou vybrat, co uvidí. Reakce uživatelů na tuto novinku je podobná jako vždy: „Instagram, my account was disabled unfairly…“.

WhatsApp testuje posílání fotek bez ztráty kvality
Až dosud WhatsApp sdílené soubory komprimoval a šetřil tak místo. Nyní vývojáři testují možnost zvolit si kvalitu fotografie podle sebe; například na kvalitu původní. Vyšší kvalita fotek je už nyní dostupná například v aplikaci Telegram.