MrBeast dělá zázraky, produkty Meta používá polovina světa a další socialnews

Instagram rozšiřuje Notes do Evropy a Japonska
Notes jsou krátké poznámky, které obsahují jen text + emoji o délce max. 60 znaků. Zobrazí se na 24 hodin nad vaší profilovou fotkou na stránce zpráv. Uživatelé, kterým povolíte, že je mohou vidět, na ně můžou také odpovědět.

Product mocks of Notes and Group Profiles on Instagram
credit: Meta

Poslankyně nominuje Kovyho na státní vyznamenání
Youtuber Karel Kovář alias Kovy se možná dočká medaile Za zásluhy. Nominovat ho má v plánu Barbora Urbanová, poslankyně za STAN. Dle jejích slov nezáleží na věku, ale na zásluhách, které podle ní Kovy svými videi určenými pro mladou generaci má. Schválení nominace ještě musí projít Poslaneckou sněmovnou.

Generál Pavel je teď na Instagramu prezident_pavel
Svou výhru ve volbách oslavil generál Petr Pavel na Instagramu změnou uživatelského jména na @prezident_pavel. Zároveň dosáhl v těchto dnech půl milionu sledujících. Mimochodem věděli jste, že existuje i oficiální účet dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana a kanceláře prezidenta? Jmenuje se @hradofficial a zajímá tři tisíce sledujících.

MrBeast vrátil zrak 1000 lidem
YouTuber MrBeast potvrzuje svá slova, že mu s jeho tvorbou jde především o to, dělat svět lepším místem pro život. Nyní zaplatil operaci očí tisícovce lidí, kteří by si ji jinak nemohli dovolit. A video s tímto zázrakem získalo za necelé dva dny téměř 60 milionů zhlédnutí. Do pomoci se můžete zapojit také zde.

Co-Tweety jsou KO
Funkce, která byla v testovacím režimu od července loňského roku, umožňovala přidat k tweetu dalšího uživatele jako spoluautora. Myšlenka pochází z TikToku, kde jsou tzv. Duety poměrně populární, podobná funkce se objevila i na Instagramu. Na Twitteru se jí však většího ohlasu nedostalo, a tak již nebude podporována.

Collaborative tweets
credit: SocialMediaToday.com

Google a YouTube mají větší návštěvnost než dalších 48 webů v pořadí
Web Visual Capitalist přišel s novým žebříčkem 50 nejnavštěvovanějších stránek světa. Tady je pořadí prvních deseti: 1. google.com, 2. youtube.com, 3. facebook.com, 4. twitter.com, 5. instagram.com, 6. baidu.com, 7. wikipedia.org, 8. yandex.ru, 9. yahoo.com, 10. whatsapp.com. Z první padesátky vypadli např. Wallmart a PayPal, dostali se do ní mj. New York Times.

Top 50 Websites by country
credit: Visual Capitalist

Produkty Meta používá půlka světa
Čtyři miliardy lidí pravidelně na měsíční bázi používají některou ze služeb Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger). Facebook samotný pak využívají denně 2 miliardy lidí. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření skupiny Meta za 4. čtvrtletí a za celý rok 2022.

credit: Meta