Historie memes, značky pozastavující TikTok účty a další socialnews

YouTube umožní tvůrcům vybrat thumbnail pro Shorts
Android se dočkal už v prosinci, teď si mohou zvolit náhledový obrázek pro své krátké video i tvůrci na iPhonech. To už je nyní možné v YouTube Studiu, nový způsob přes aplikaci by ale měl celý proces zefektivnit. Vybrat je potřeba frame z nahraného videa, pokud tedy chcete náhledový obrázek s vlastním designem, je potřeba jej použít ve svém videu a poté vybrat.

ZOO Praha, iRozhlas i Radio Wave pozastavují své TikToky
Český rozhlas chce zároveň zavést nový interní předpis, který má upřesnit pravidla používání aplikace pro zaměstnance a spolupracovníky. Ačkoli rizika používání TikToku jsou již známa delší dobu, české firmy začaly jednat až po upozornění Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.

TikTok umožní resetovat „For You“ záložku
Za úspěchem TikToku stojí z velké části algoritmus, který doporučuje videa, která by vás mohla zajímat. Objevují se v záložce Pro tebe, časem se ale mohou začít opakovat. Aby tomu TikTok předešel, přidá možnost tento feed resetovat a začít od začátku. Možnost by měla být brzy dostupná přes Nastavení – Předvolby obsahu.

credit: wersm.com

Instagram spouští reklamy ve výsledcích vyhledávání
Nové formáty reklam zavádí Instagram. Jeden z typů se zobrazí přímo ve vyhledávání po zadání klíčových slov. Dalším z formátů jsou tzv. Reminder Ads pro příspěvky s událostmi. Ty po odkliknutí tlačítka upozorní uživatele třikrát na danou událost.

credit: Instagram

Předplatné Twitter Blue už je dostupné po celém světě
Za 179 Kč měsíčně (případně 156 Kč/měsíc při ročním zúčtování za 1870 Kč) můžete získat modrou fajfku, možnost psát delší tweety, editovat je nebo odvolat jejich odeslání. Elon slibuje časem například i o polovinu méně reklam nebo lepší pozici v konverzacích.

Na Instagramu jsme rozjeli novou sérii o historii memes
Kdo jako první použil slavné meméčko, kdo jsou ti lidé na fotce a další zajímavosti o memes vám představíme v novém seriálu na Instagramu. Sledujte náš účet na www.instagram.com/socialparkcz/