Češi a TikTok, nová síť od Instagramu, čistka na Twitteru a další socialnews

Kolik času strávíme online
Na mobilech, tabletech a počítačích denně trávíme neuvěřitelné množství času ⚠️ Uživatelé z šesti zemí světa (Jihoafrická republika, Brazílie, Filipíny, Argentina, Kolumbie, Chile) bývají online dokonce víc než polovinu času, kdy jsou vzhůru. Jak jsme na tom v Česku? 🇨🇿

Bojí se Češi TikToku?
Podle nejnovějšího průzkumu má obavy o data sbíraná TikTokem 53 % Čechů. Ve skupině 18-24 let je to dokonce 73 % uživatelů. Přesto 43 % mladých TikTok používá. Nejčastější obavy máme o soukromí a bezpečnost (42 %), aplikace nás také často přestala bavit (38 %) a 18 % uživatelů se snaží omezit čas na mobilu. Průměrný uživatel otevře TikTok 19krát za den.

Novinka na WhatsAppu
Nově se můžete do svého profilu s jedním telefonním číslem přihlásit až na čtyřech mobilech najednou. Tuto novinku oznámil v minulých dnech na svém Facebooku přímo Mark Zuckerberg.

Instagram chystá „Instagram pro vaše myšlenky“
Nová aplikace se jmenuje Barcelona a bude zaměřena na text. Co ještě víme? Maximálně 500 znaků, ambice konkurovat Twitteru a decentralizace (ať už to v podání Mety znamená cokoli).

Twitter provádí čistku neaktivních účtů

Elon Musk na svém účtu upozornil, že Twitter začal odstraňovat účty, které jsou několik let neaktivní. Uživatelé se v důsledku toho mají připravit na možný pokles followerů. Zároveň ale můžeme očekávat, že některá uživatelská jména budou znovu k dispozici. Jejich historii chce Elon archivovat, detaily ale neuvedl.