Verifikace na LinkedIn, spolupráce BeReal se Spotify a další socialnews

Instagram nově umožní přidat do bia až 5 odkazů
Řada sociálních sítí neumožňuje vložit si do profilu více než jeden externí odkaz. Pro firmy a tvůrce to je problém, který vyřešily služby typu Linktree. Nyní se v Instagramu chytli za nos a tak si nově do svého profilu můžete přidat až 5 odkazů. Funguje to, nevypadá to úplně hezky, ale jako konkurenční výhoda například proti TikToku, který zažívá krušnější časy, by to mohlo zabrat.

BeReal se spojil se Spotify
BeReal + Spotify = 🖤💚 Díky nové spolupráci dvou oblíbených služeb teď kamarádům ukážete nejen to, že se nestíháte učesat, ale i svůj hudební vkus. Spolu s fotkou totiž můžete sdílet skladbu či podcast, které právě posloucháte.

Kolik času tráví lidé u obrazovek po celém světě?
Čekali byste, že nejvíc času před obrazovkou tráví Japonci? Ti jsou na tom přitom úplně nejhůře/nejlépe. Zato obyvatelé Jihoafrické republiky zírají do monitorů, televizí a displejů téměř 60 % svého bdělého času. Víc tady

credit: electronicshub.org

Verifikace profilu přichází i na LinkedIn
Modrá fajfka ještě nedávno znamenala, že jste někdo. Teď se to pomalu mění v oznámení, že jste zaplatili. LinkedIn na to jde jinak. Na rozdíl od Twitteru nebo Instagramu si za ověření, že jste, kdo jste, nechce nic účtovat.

TikTok přestalo používat necelých 10 % Čechů
Podle průzkumu NMS Market Research v dubnu 2023 opustila TikTok necelá desetina českých uživatelů. Nejčastěji se obávají o bezpečnost a soukromí (42 %), takřka stejný počet lidí (38 %) přestal TikTok bavit, necelá pětina (18 %) se snaží omezit čas na telefonu.