Proč Musk koupil Twitter, novinky v Reels a další socialnews

Nové funkce v Reels
Instagram představil novinky, které mají vylepšit práci s Reels. Patří k nim: centrální místo, kde najdete trendující audio a hashtagy, vylepšené editovací nástroje (videa, zvuky, nálepky a text na jednotné stránce), nové statistiky (přidána byla např. celková doba sledování a průměrná doba sledování Reels) a rozšíření Dárků do dalších zemí (ČR mezi nimi zatím není).

TikTok rozjel v USA aplikaci Lemon8
Společnost ByteDance stojící za aplikací TikTok spustila ve Spojených státech lifestyle aplikaci, která má soupeřit především s Instagramem. Lemon8 je appka na sdílení fotek a krátkých videí, která doporučuje uživatelům další obsah na základě algoritmu. V USA je dostupná od února, v asijských zemích funguje již od roku 2020.

Proč Elon Musk koupil Twitter?
V nedávném rozhovoru s reportérem BBC Elon Musk připustil, že koupě Twitteru nebyla úplně dobrovolná. Musk s Twitterem dříve podepsal dohodu o koupi, kterou ale později nechtěl dodržet. Upozorňoval na to, že společnost nafoukla uměle počet uživatelů a naopak podhodnotila počet botů. Přesvědčila jej však hrozba žaloby a přesvědčení, že by ho ke koupi stejně donutil soud.

Facebook testuje automaticky generované Stories
Vybraní uživatelé mají nyní možnost využít novou funkci Advanced Stories. Ta má s pomocí AI vygenerovat Stories na základě obrázků, které jste už do aplikace nahráli. AI fotky a videa porovná, seřadí a vytvoří například tematické kolekce se zvířaty, svatební fotografie atp.

Uživatelé Twitter Blue by měli na Twitteru vidět o polovinu méně reklam
Funkce, která byla Elonem slibovaná už od začátku, ale do praxe se prozatím nedostala. Nyní to vypadá, že firma konečně implementovala funkci, díky které by se mělo uživatelům předplatného Twitter Blue zobrazovat jen 50 % reklam oproti běžným uživatelům.

Socialtip #44 – Jak si ulehčit natáčení videí

Instagram se nejspíš vrací k větší podpoře fotek
Zatímco Reels si užívaly v minulých letech přízeň šéfů Instagramu i algoritmu, fotky byly odsunuty na druhou kolej. Šéf Instagramu Adam Mosseri v nedávném Q&A přiznal, že to nejspíš byla chyba a že udělali pár změn, které podporu fotek a videí opět vyváží.