10 talks, které stojí za to sledovat

Jak si rozšířit obzory, načerpat inspiraci a získat motivaci, která někdy chybí? Pusťte si na YouTube rozhovor, v němž si povídají odborníci, vyměňují si své know-how a zkušenosti a prozrazují tipy a triky nejen pro pracovní život. V archivu YouTube najdete tisíce hodin nejrůznějších talks, my jsme vybrali naše oblíbené, které můžeme rádi doporučit.

1. WorkLounge Talks

Naše srdcovka. Talks natáčíme v coworkingové centru WorkLounge v Karlíně, kde máme kanceláře, a zveme osobnosti, které jsou nám hodně blízké svým životním příběhem a pracovním zapálením. Povídá si s nimi Lubomír Šilhavý, majitel WorkLounge, a řeší se téma práce, podnikání a workflow. Zjistíte, jak vypadá pracovní den lidí, kteří dokázali velké věci.

2. Na volné noze

Další kanál, kde se dozvíte něco ze zkušeností českých freelancerů a podnikatelů. Informacemi nabité jsou přednášky a debaty, seriál “Jak podniká…” představuje příběhy profesionálů, “Copýtko” vás zase zasvětí do tajů copywritingu a mezi playlisty najdete i díly o investování. 

3. Petr Mára PODCAST

Petra považujeme za zakladatele youtubových talks v Česku a odborníka na slovo vzatého. Proto v našem seznamu doporučení nemůže chybět! Se svými hosty se baví na téma podnikání, práce, technologie, osobní rozvoj, ale třeba i biohacking. Každý jeden díl vám o něco rozšíří obzory.

4. U kulatého stolu

Tyto rozhovory nás baví, protože každý díl znamená dozvědět se něco nového z rozličných oborů. Martin Klesnil a Patrik Fiala zvou politiky, herce, sportovce, novináře, ale třeba i kuchaře, a hodně do hloubky řeší jim blízká témata. Talks jsou proto dlouhé (někdy i skoro dvě hodiny), ale probírají se díky tomu i zajímavé detaily. A mají díl s Jiřím Ovčáčkem!

5. Brocast

Slibně se rozjíždí i rozhovory dvou bratrů Adama a Tomáše z výstižným názvem Brocast. Jejich pozvání přijal třeba Dominik Feri, David Svoboda nebo starosta Řeporyjí Pavel Novotný. Baví nás vtipné názvy videí, třeba díl s Evou Samkovou se jmenuje “Kuchařka z Vrchlabí”. Abyste zjistili proč, musíte si díl pustit!

6. Real talk

Zatím plnily náš seznam talks a mužskýmu moderátory, tak teď tip na youtubové rozhovory, které uvádí žena. Lily zve umělce, politiky i sportovce, ale také největší hvězdy tuzemského rapu. Doporučujeme díl s Vítem Klusákem, režisérem dokumentárního filmu V síti, a skvělý je i formát hudebního kvízu, kterého se zúčastnil třeba VLADAVIDEOS.

7. ‽ Talkshow

Trošku jiné jsou rozhovory Lukáše Veverky. Ten dělá talks s lidmi z oborů režie, filmové triky, motion design či grafický design, ale i o gamesách. Pokud vás tato témata zajímají, kanál ‽ Talkshow vřele doporučujeme. Mimochodem najdete tu dlouhé rozhovory o League of Legends a o World of Tanks!

8. Lidé z praxe

Studentský projekt, který nabízí sérii přednášek a diskuzí se zajímavými osobnostmi, jež výrazně ovlivňují tuzemské politické, ekonomické, ale i kulturní dění. Jednotlivé díly se natáčí přímo v posluchárně vysoké školy a přítomní studenti kladou otázky.

9. StandaShow

Závažnější témata, jako je politika, podaná odlehčenou formou, nabízí moderátor Stanislav Hruška. Na jeho kanále najdete rozhovor třeba s Jiřím Kalouskem. V poslední době si povídal s Čechy, kteří prožívají koronavirovou krizi v cizí zemi. Na kanále se probírají i různá společenská témata.

10. Vortex

A na závěr tip na talks, které se netýkají práce, politiky, společnosti ani seberozvoje, ale budou bavit nadšence do her. Moderátoři si zvou osobnosti herního průmyslu a hráče her, ale pustit si můžete i díly třeba s Janem Krausem nebo Martinem Veselovským, kteří prozradí, jaké hry hrají oni a proč.

Kam dál? Mrkněte na 10 youtubových challenge, které pobaví vás i vaše sledující.