15 tipů, kde se online vzdělávat v marketingu

aneb Než se opět rozjedou live konference

Pídíte se po nových vědomostech, učíte se radami odborníků a chcete rozvíjet svoje pracovní zkušenosti a know-how z oblasti marketingu, reklamy či e-commerce? Dali jsme dohromady 15 zdrojů, kde můžete čerpat poznatky a posunout svoje schopnosti na další level. Jsou mezi nimi placené i neplacené možnosti.

1. Seduo

Seduo je online platforma pro vzdělávání se v nejrůznějších oborech. V sekci Marketing najdete kurzy od profesionálů z nejrůznějších sfér, ať už řešíte brand, prodeje, strategii nebo třeba obsah. Na výběr jsou placené i free verze.

2. Digitální garáž od Google

Potřebujete se posunout a zdokonalit v oblasti PPC reklamy a poznat nové digitální nástroje? Absolvujte garáž! Kromě ppceček se naučíte i strategicky myslet a navíc na konci kurzu získáte certifikát, který se bude vyjímat na vašem LinkedInu.

3. Kurzy od Facebooku

Nejen Google, i Facebook připravil online kurzy, které vás provedou světem této sociální sítě a naučí vás ji využívat naplno. Portál nabízí školení facebookové reklamy, ale třeba také jak podnikat a inzerovat na Instagramu.

4. Vzdělávej.se

Jak na marketing a co dělat, aby váš e-shop fungoval na 100 %, to se dozvíte z online přednášek na webu Vzdělávej.se. Videa jsou zdarma a kromě těch s tipy a know-how tu najdete také záznamy z konferencí a různé rozhovory.

5. HubSpot (EN)

Zahraniční zdroj, který je mezi marketéry velmi populární. Portál je totiž zásoben kvalitními kurzy na nejrůznější témata, třeba content marketing, inbound marketing, e-commerce marketing, e-mailing nebo sociální média. Po absolvování některých kurzů dostanete certifikát. A je to zdarma.

6. Videa z Marketing Festivalu

Naučte se digitální marketing od těch nejlepších marketérů díky záznamům z minulých Marketing Festivalů! K dispozici jsou ročníky 2013-2017 – čím starší, tím levněji vás video vyjde. Za cenu od 100 do 750 Kč dostanete až 10hodinový záznam přednášek a co je fajn: celý výtěžek putuje na zlepšení života mentálně postižených osob do Domova bez Zámku. Lajk.

7. VímVíc

Další certifikáty můžete získat i po absolvování placených kurzů na portále VímVíc.cz. Praktické je školení ohledně Google Analytics nebo obsáhlý kurz Marketing v kostce, který nahradí četbu odborných marketingových publikací.

8. Webináře pro podnikatele od dTest

Webináře jsou skvělá věc, teď během korona krize se to opět potvrdilo. Odborník přednáší v přímém online přenosu k divákům, kteří se před vysíláním zaregistrovali. Pokud vás zajímá spotřebitelské chování, online nakupování nebo máte e-shop, doporučujeme právě webináře od dTestu. Na jejich Facebooku najdete včas upozornění, že se připravuje další díl.

9. Coursera

Posteskne se vám občas po univerzitních letech? Zavzpomínejte a procvičte mozek pomocí odborných kurzů nejlepších světových univerzit, například Stanford, Caltech, Princeton či Yale! Školy poskytly zdarma online školení na různá témata. Filtrovat je můžete podle odbornosti, náročnosti, délky nebo třeba jazyka.

10. DigiSkills

Tento portál představuje největší českou knihovnu online kurzů o technologiích a osobním rozvoji. Jak být produktivní? Jak efektivně pracovat na dálku? Jak naplno využívat Microsoft Teams? Školení od DigiSkills poradí.

11. Barcamp

Barcamp je síť konferencí a workshopů, které se pravidelně pořádají v Praze, Hradci Králové, Brně a Ostravě. Zaměřují se primárně na trendy v reklamě, aplikacích a designu plus na nové technologie. A skvělé je, že přednášky se natáčí, takže si je můžete kdykoliv pustit na YouTube a načerpat nové vědomosti.

12. NaučmeSe

Platforma představuje nabídku kontaktních kurzů, které můžete navštívit v různých městech. Kromě nich jsou tu ale k dispozici i zpoplatněné online videokurzy, třeba na téma SEO nebo Instagram marketing. 

13. SlideShare

Máte rádi prezentace? Jejich doslova nekonečnou zásobu najdete na SlideShare! Můžete se tak mrknout na vizuální část přednášek z nejrůznějších konferencí a workshopů. Svoji “PPT” tu má třeba Jindřich Fáborský, Robert Němec nebo Pavel Šenkapoun.

14. MladýPodnikatel

Inspirací pro vaše podnikání a marketingové kroky vám mohou být i videa od MladýPodnikatel. Z videorozhovorů načerpáte zkušenosti pro rozvoj e-commerce projektu, ale narazíte tu i na videoobsah na téma osobní rozvoj nebo finance.

15. Shoptet.TV

Shoptet.TV je vzdělávací marketingová show pro všechny, kteří chtějí posunou svůj e-shop na další level a konkurenci nechat daleko za sebou. Videi provází marketér Filip Novák, na YouTube známý pod přezdívkou ZeptejSeFilipa.

Tip navíc: YouTube spustil během pandemie speciální kanál Zůstaň doma #semnou: Studuj se mnou. Najdete na něm vzdělávací videa, která jsou takovým průřezem učiva ZŠ i SŠ a společenských věd.

Kam dál? Vzdělávat se můžete i sledováním youtubových talks. Tady je 10 našich tipů.