Hromadné DMs na Twitteru a další socialnews

Facebook Messenger šifruje audio a video hovory
Nově si na Facebooku můžete nastavit možnost šifrovat audio a video hovory. Tato funkce se neaktivuje automaticky, ale je třeba ji povolit v nastavení. Vylepšení zaznamenaly také mizející zprávy ve Facebook Messengeru, kde si nově může nastavit trvání viditelnosti od 5 sekund až po 24 hodin.

credit: Facebook
credit: Facebook

Facebook testuje „Facebook Reels“
Facebook se snaží naskočit na popularitu krátkých videí a tak na americkém trhu začal testovat „Facebook Reels„. Jedná se o stejný formát, který již nyní známe z Instagramu. Do budoucna není vyloučeno, že bude možné sdílet Instagram Reels rovnou i na Facebook, jak to známe u fotek a videí.

Reels on News Feed
credit: Facebook

Chystá se online konference Facebook Connect
Nedávno se psalo o tom, že chce Facebook vyvinout brýle pro virtuální realitu. Uvidíme, jestli to bude krok správným směrem nebo krok vedle (jako to bylo u například u Google Glass). Více se chce Facebook na téma AR/VR rozhovořit na plánované virtuální konferenci Facebook Connect, která se má konat 28. října 2021. Takže Save the Date.

Khaby Lame překročil 100 milionů followers na TikToku
Fenomén Khabyho Lamea stále roste. Tento Ital se senegalskými kořeny přesáhl na TikToku hranici 100 milionů followers a stal se tak druhým nejsledovanějším účtem hned po Charli D’Ameliové, která má aktuálně 122,7 milionů followers. Zajímavostí je, že Khaby tohoto úspěchu dosáhl na základě své tvorby, ve které vtipným způsobem paroduje složitá řešení a nemusel u toho vydat ani hlásku. Symbolické se pro něj stalo gesto rukama.

YouTube zavádí vyhledávání podle kapitol ve videu
Kapitoly ve videu znamenají lepší přehlednost a do jisté míry i atraktivnější konzumovatelnost obsahu. Pokud nevíte, jak kapitoly do videa přidat, stačí do popisku videa napíšete čas a název kapitoly (můžete to vidět i u našich videí). YouTube tuto funkci chce využít ještě více a umožní vyhledávat videa i podle kapitol ve videu. Proto se do budoucna vyplatí kapitoly do videí vkládat.

chapters appear in youtube search
credit: Tech Crunch

Twitter vám umožní opustit konverzaci
Když vás na Twitteru označí v příspěvku, ke kterému se nechcete vůbec vyjadřovat a budete mít možnost sami sebe z konverzace vyloučit. Twitter totiž pracuje na nové funkci, která vám právě tohle umožní.

Twitter Leave This Conversation test

Twitter upravil hromadné posílání DMs
Změna, která by měla do aplikace přijít v následujících několika týdnech se týká možnosti posílat hromadnou zprávu do až 20 separátních konverzací. Už by se vám tak nemělo stát, že když chcete poslat zprávu více lidem současně, vytvoří se nechtěně společná konverzace.

LinkedIn zveřejnil Brand Guide pro efektivní komunikaci
Profesní sociální síť LinkedIn se snaží přimět značky více komunikovat a utrácet peníze na své platformě. Proto vydává nový „brand guide“, který má pomoci menším a středním byznysům s efektivní komunikací. V playbooku, který si můžete zdarma stáhnout zde vás čekají 3 kapitoly – jak růst, toolkit a case studies.

YIK YAK je zpět
Anonymní sociální síť, která právě díky anonymitě pohřbila samu sebe zažívá v USA po změně vlastníků znovuzrození. Yik Yak funguje na principu anonymních konverzací v okruhu 5 mil od vaší polohy. Konverzace je možné, stejně jako na Redditu, ve feedu topovat díky pozitivnímu hodnocení. Na sociální síť se nemusíte registrovat, vše probíhá anonymně a aktuálně v prostoru, ve kterém se nacházíte.

Yik Yak
credit: App Store