Instagram testuje lajky u stories a další socialnews

Instagram sjednotí IGTV a videa do jedné záložky
Alexandru Voica na svém twitterovém profilu zveřejnil informaci, že Instagram hodlá do jedné „Video“ záložky sjednotit všechna videa na profilu – tedy jak videa, která jsou zveřejněna přímo na profilu, tak i ta, která jsou vložena na IGTV.

Instagram zavádí nové funkce pro video formát
Spolu s první novinkou, sloučení všech videí do jedné „Video“ záložky, byly oznámeny i nové funkce v Instagram aplikaci pro samotné video. Nově bude možné u všech video formátů používat funkce: ořezu, filtrů a označovat ve videu lokalitu a lidi.

Instagram testuje „lajky“ u Stories
V minulém týdnu jsme také na Twitteru zachytili zmínku o tom, že Instagram s vybranými uživateli testuje možnost „lajkovat“ Instagram Stories. Aktuálně je možné na Stories autorovi reagovat rychle pomocí 8 předvolených emojis nebo napsat textovou zprávu. Obě reakce se objeví v soukromých zprávách autora Stories. Zavedením této nové funkce byste tak mohli dostat rychlou zpětnou vazbu o tom, jestli se vašim followers zveřejňovaný obsah líbí či nikoli.

Facebook aplikace zaznamenaly 6hodinový výpadek
V pondělí 4. 10. 2021 došlo k jednomu z největších výpadků Facebooku, Instagramu a WhatsApp. Během 6 hodin se nebylo možné k aplikacím připojit. Na vině údajně bylo špatné nastavení DNS serverů. Mark Zuckerberg díky tomu přišel v jeden moment téměř o 6 miliard dolarů. Naopak Twitter z tohoto výpadku profitoval, když se na tuto sociální síť upřely zraky řady zoufalých uživatelů. O tom, jak se na Twitteru vtípkovalo, jsme napsali i článek.

Facebook testuje možnost sdílet příspěvek do více skupin najednou
Nová funkce crosspostingu znamená ušetření času se sdílením do více skupin separátně. Zároveň ovšem může znamenat hrozbu z pohledu šíření dezinformací, proti kterým se snaží Facebook dlouhodobě bojovat.

Facebook spouští nový fond na podporu VR
Do nově vzniklého fondu, který má podporovat tvůrce virtuální reality, hodlá Facebook vložit 10 milionů dolarů. Fond si klade za cíl povzbudit tvůrce VR, aby pomohli vybudovat další sociální a interaktivní platformy v prostředí virtuální reality. Více o fondu zde.

YouTube zavádí nové možnosti titulkování livestreamů
YouTube umožní přidat všem streamerům v anglickém jazyce přidat do svého vysílání automaticky generované titulky. Doposud měly tuto možnost pouze účty s více než 1000 subscribers. YouTube přislíbil rozšířit do budoucna tuto funkci i o jiné jazyky.

YouTube zakáže monetizovat obsah popírající klimatickou změnu
Minulý čtvrtek vydal Google prohlášení, ve kterém se vyjádřil, že neumožní na své platformě spustil jakékoliv reklamy podporující popírání klimatických změn. To se týká i nemožnosti vydělávat na obsahu, který je na toto téma zaměřen.

Tinder zavádí v aplikaci vlastní měnu
Tinder zavádí virtuální digitální měnu, kterou lze zakoupit nebo získat (tím, že budete udržovat svůj profil aktivní), což uživatelům umožňuje nakupovat nebo darovat prémiové funkce a placené předplatné. S pilotním testem se setkají nejprve na konci října uživatelé v Austrálii.