Instagram zavádí možnost kolaborace dvou účtů a další socialnews

Instagram umožnil postování přímo z desktopu
Marketéři a content creatoři z celého světa se radují – Instagram konečně umožňuje nahrávat příspěvky do feedu přímo v desktopové aplikaci. Po přihlášení do svého účtu stačí pouze v pravém horním menu kliknout na ikonku „plus“ a můžete začít postovat.

Instagram zavádí možnost kolaborace dvou účtů
S touto funkcí se již můžete setkat ve svém feedu a to v momentě, kdy uvidíte u příspěvku dva autory. O tom je vlastně celá tato funkce – pokud dva tvůrci kooperují na jednom postu, může být nově autorství připsáno oběma. U obou účtů se tento příspěvek objeví ve feedu a zobrazí se jejich fanouškům. Oba autoři pak uvidí organická data příspěvku. Účty mohou spolupracovat jak na klasickém příspěvku, tak na Reels.

Instagram Collaborations
credit: Social Media Today

Instagram dává marketérům do rukou nová data
Instagram aktualizuje svoje Insights a to pro nás marketéry a tvůrce znamená nová data, na základě kterých se budeme moci rozhodovat. Díky těmto novým metrikám bychom měli mít lepší přehled o tom, kdo interaguje s naším obsahem – ať už se jedná o fanoušky profilu nebo ne. Mezi nové metriky bude patřit: Počet účtů, které interagují s vaším obsahem; Demografické údaje o zainteresovaném publiku; Demografické údaje o zasaženém publiku.

Instagram Insights update
credit: Social Media Today

Facebook hodlá změnit název
V minulém týdnu se objevily dosud nepotvrzené spekulace o tom, že Facebook hodlá změnit svůj název. O tom, jestli opravdu dojde ke změně, bychom se měli dozvědět na plánované konferenci F8 28. 10. 2021. Pokud ke změně názvu opravdu dojde, stane se Facebook jednou z dceřiných společností, stejně tak jako nyní vlastní Instagram, WhatsApp a další firmy.

Kdo je vlastně Mark Zuckerberg | Zdeněk Blažek

Facebook testuje možnost crosspostingu na Instagram
Máte-li stejný content plán pro Facebook i Instagram a rozčiluje vás, že musíte na obě platformy sdílet stejný obsah zvlášť, možná se brzy dočkáte vytoužené funkce. Ta vám umožní vytvořit příspěvek jen jednou a zveřejnit ho na obou sociálních sítích současně. Jediné, co bude třeba udělat, je mít provázané oba účty a a crosspostování povolit.


credit: Techcrunch

Clubhouse zavádí nový „Hudební mód“
V minulém týdnu společnost Clubhouse oznámila svou nejnovější funkci – „Music Mode“. Tento mód umožní hudebníkům vysílat s „vysokou kvalitou a skvělým stereofonním zvukem“. Díky tomu budou moci přes Clubhouse hudebníci releasovat nové skladby nebo hostovat jam sessions s přáteli.

credit: Clubhouse

TikTok vytvořil seznam tvůrců, které byste měli znát
Tvůrci jsou stavebním kamenem TikToku a tak se tato video sociální síť rozhodla vytvořit vlastní seznam tvůrců, kteří by neměli uniknout vaší pozornosti. Tvůrci jsou rozděleni do 5 kategorií: Changemakers, Icons, Innovators, Foodies a Originators. Takzvaný „The Discover List“ najdete zde.

Donald Trump oznámil spuštění vlastní sociální sítě
Poté, co bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa vyhodili snad ze všech významnějších sociálních sítí, rozhodl se, že založí sociální síť vlastní. Ta by měla nést název TRUTH social a pro vybrané uživatele, kteří dostanou pozvánku, by se měla otevřít již následující měsíc. Veřejně přístupná by pak dle dostupných informací měla být na jaře 2022.