Netflix hry už konečně i v Česku a další socialnews

Instagram přidává do Stories novou nálepku
Nálepka je pojmenována jako „Vlastní“ (Add Yours) a pokud ji přidáte do Stories, umožníte divákům reagovat na vaše Stories jejich vlastní fotografií. Fotografie se automaticky přidá do výběru k vašemu Stories a zveřejní se i jako Story v účtu, který na původní příspěvek reagoval. Tímto způsobem můžete na Instagramu vytvářet řetězec příspěvků a vytvářet buzz okolo vybraných témat.

instagram-add-yours
credit: Instagram

Facebook smaže data o rozpoznávaní obličejů
Společnost Facebook dlouhodobě čelí tlaku, že pro svůj profit vědomě přivírá oči před negativním vlivem sociální sítě na společnost. Situace vyvrcholila tím, že M. Zuckerberg oznámil přejmenování společnosti z Facebook Inc na Meta. Nedlouho poté vydala Meta na oficiálním blogu vyjádření, že si uvědomuje, jak zásadní by bylo, kdyby se dostaly do špatných rukou data o rozpoznávaní obličejů více než miliardy jejích uživatelů, a proto se zavázala tato data smazat. Data mimo jiné slouží k automatickému rozpoznávání obličejů na fotkách a ve videích, které jsou sdíleny na Facebook.

Gamingu vládne Twitch, druhý je Facebook, třetí YouTube
Společnost StreamLabs vydala report za Q3, ze kterého vyplývá, že nejvíce gaming live streamů je sledováno na Twitchi (70,5 %), což není až zase takovým překvapení. Co ale překvapením být může, že druhé místo podle dat připadá na Facebook (15,7 %) a „až“ třetí je v tomto žebříčku YouTube (13,8 %).

Twitter zobrazí instagramové náhledy
Twitter a Instagram (Meta) po devíti letech zakopaly válečnou sekyru a znovu budeme moci vidět na Twitteru Instagramové náhledy.

Netflix hry jsou už i v Česku
Pokud patříte mezi fanoušky Netlfixu a vlastníte nějaké Android zařízení, můžete si z Google Play obchodu stáhnou některou z oficiálních her z dílny Netflixu. Na výběr byste měli mít: Stranger Things: 1984, Stranger Things: The Game, Card Blast, Shooting Hoops, Teeter Up. Hry jsou dostupné uživatelům od 12 let a nejsou tedy součástí dětských profilů. Verze pro iOS se teprve chystají.

credit: Netflix