Instagram chystá předplatné a další socialnews

Instagram chystá vlastní předplatné
Již delší dobu se spekuluje o tom, jestli Instagram připraví vlastní model předplatného. Podle nově objevené části kódu to vypadá, že bychom se „placeného“ Instagramu mohli dočkat opravdu brzy. Ceny předplatného by se měly pohybovat od 0,99 do 4,99 dolaru a za tuto cenu dostanete přístup k exkluzivnímu obsahu vašeho oblíbeného tvůrce.

Nové funkce Instagram REELS
Video formát Reels se těší stále větší oblibě a Instagram se tento svůj produkt, i s ohledem na konkurenci, snaží stále zlepšovat. V minulém týdnu byly ohlášeny hned dvě novinky týkající se Reels – první z nich je funkce „Text-to-Speech“, tedy převod psaného textu do mluveného slova, druhou novinkou jsou zvukové efekty.

textospeechinstagram
credit: Instagram

Twitter zvětšil náhledy obrázků ve feedu
Tento update již známe z dřívějška z mobilních aplikací pro iOS a Android. Nově se Twitter také rozhodl, že nebude ořezávat obrázky ani v desktopové verzi. S plnou velikostí obrázků bychom se teď již měli setkat na všech zařízeních.

Twitter umožní připojit se ke Spaces bez účtu na Twitteru
Díky nové aktualizaci mohou uživatelé Twitteru sdílet odkaz do vytvořených audio místností (tzv. Twitter Spaces) i s lidmi, kteří nemají na Twitteru založený účet. Ti se budou moci připojit do vytvořených audio prostorů jen přes webové rozhraní. Očekává se, že se v dohledné době funkce rozšíří i mezi mobilní aplikace na iOS a Androidu.

Netflix testuje horizontální feed
Netflix nyní po vzoru TikToku testuje (ne)konečný feed příspěvků. Na dětském profilu se mohou diváci setkat se sérií krátkých klipů připravených z dětských filmů a seriálů. Na rozdíl od standardních filmů a seriálů jsou tyto klipy střiženy „na výšku“. Aby se přece jen děti odtrhly od mobilních zařízení, je počet příspěvků omezen aktuálně na 10-20.

YouTube skryje počet „dislajků“
To, co bylo doposud testem, se stane skutečností pro všechny uživatele – YouTube vám již nezobrazí počet „Palců dolů“ u videí. Ty zůstanou známy pouze autorovi videa, resp. je uvidí ten, kdo se přihlásí k danému kanálu. Jedním z důvodů, proč se pro tento krok YouTube rozhodl, je ochrana duševního zdraví tvůrců.

YouTube to remove all public dislike counts, aiming to defang harassment  mobs - CNET
credit: CNET