Snapchat se spojuje se SONY Music a další socialnews

Instagram spustil Badges v USA
Podpořit oblíbené tvůrce už mohou uživatelé Instagramu v Americe. Badges ve formě 1-3 srdíček se objeví u jména komentujícího během livestreamů. Přispět je možné 99 centů, 1,99 dolaru a 4,99 dolaru. Jména přispěvatelů se objeví na 90 dní také ve speciálním seznamu.

Purchased Badges
credit: Instagram

Mazání fotek v Instagram carouselu
Po tomto updatu volal nejeden tvůrce a nakonec jsme se dočkali. Pokud se vám přestane líbit některá z fotek, kterou jste sdíleli v carouselu, můžete nově fotku zpětně z carouselu vymazat.

Instagram Rage Shake
Nová funkce Instagramu s názvem “rage shake” umožní jednoduše nahlásit chybu nebo jakýkoli jiný problém. Stačí zatřepat telefonem a objeví se vám okénko, kde svůj problém popíšete. Funkce startuje zatím v USA, rozšíření do celého světa se chystá.

credit: Instagram

Meta zavře Instagram Threads
Samostatná komunikační aplikace Threads pro Instagram končí. Jak uvedla mateřská společnost Meta, Threads budou fungovat jen do konce roku 2021, poté aplikaci v rámci konsolidace ukončí.

Instagram launches Threads, a Close Friends chat app with auto-status |  TechCrunch
credit: Instagram

Meta vylepšuje nákupy na Facebooku
Facebook oznámil nové funkce, které zaujmou především tvůrce. Jde o možnost pro adminy založit si obchod ve skupinách, dále bude možné označit produkt, který se v takových obchodech nachází a vylepšila se také funkce videonakupování (živé nakupovací streamy).

credit: Facebook

Twitter už nebude automaticky načítat nové tweety
Webové rozhraní Twitteru už nebude automaticky ukazovat nové tweety. Vrací se tak zpátky funkce, kdy si uživatel sám rozhodne, že chce načíst nový obsah.

Snapchat se spojuje se SONY MUSIC
Uživatelé Snapchatu budou mít k dispozici nové hudební možnosti. Díky čerstvé spolupráci se Sony Music Entertainment se dočkáte nejen hudebních hitů do snapů, ale i nových funkcí spojených s hudbou.

Snap Adds Sony Music to its Library; Creates New AR Music Lenses - Snap  Newsroom
credit: Snapchat