Video pro novou službu Zásilkovny – doručení na adresu

Na konci června spustila Zásilkovna novou službu Zásilkovna domů, tedy doručení na adresu. Měli jsme za úkol natočit video, kde by byla služba krátce představena a mohlo se následně použít jako preroll na Youtube.

Na nás bylo vytvoření konceptu, samozřejmě produkce a následně i realizace kampaně na Youtube. Koncept byl jednoduchý a vyházel z myšlenky navázat na služby, které už dnes zákazníci znají a využívají, čímž odkomunikujeme další produkty Zásilkovny. A nakonec dát novou službu. Šli jsme sice proti pravidlu, že se ve videoreklamě má vše podstatné odehrát během prvních pár vteřin, ale dali jsme si záležet na tom, aby byla dobře vidět a slyšet značka a už se dělo něco tak zajímavého vizuálně, že to divák shlédne celé. V našem případě kamera v pohybu.

Vizuální koncept točícího videa jsme samozřejmě nevymysleli, ale klasicky se inspirovali na Instagramu nebo TikToku, kde bylo podobný styl použitý u stolu s plechovkou Red Bullu. Tak jsme to jenom udělali ve větším.

Mimochodem takhle fungujeme velmi často. Tím, že nás baví sociální sítě a rádi zkoušíme nové věci, hážeme průběžně věci, které nás zaujmou do Basecampu a pak máme kam sáhnout, když hledáme, jak video uchopit.

Voiceover pak obstarala zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková, takový malý Easter Egg pro vás.

Making of videa
Finální video