Tajné funkce Instagramu, Muskovy plány s Twitterem a další socialnews

Instagram chce být ještě víc jako TikTok
Již v březnu si reverzní inženýr Alesandro Paluzzi všiml, že Instagram koketuje s příspěvky přes celou obrazovku. Nyní je toto rozložení, které známe především jako nekonečný stream na TikToku, v testovacím režimu oficiálně.

Instagram full-screen
credit: SocialMediaToday.com

Skryté funkce Instagramu
Na našem Instagramu se můžete často setkávat s různými tipy a vychytávkami na sociálních sítích. V minulém týdnu jsme se podívali na některé funkce Instagramu, které možná neznáte.

Facebook přestane podporovat podcasty
Jen deset měsíců od spuštění funkce podcastů Facebook tuto podporu ruší. Podcasty plánuje úplně odstraňovat od 3. června. Pro tvůrce, kteří se museli vypořádávat s omezováním dosahu a dalšími libovkami, je to od společnosti Meta další rána pod pás.

Facebook podcasts
credit: Meta

Facebook testuje novou podobu notifikací
Facebook se snaží neustále vymýšlet nové způsoby, jak zapojit své uživatele, kteří tráví stále více času s jinými aplikacemi. Aktuálním experimentem je například nová podoba upozornění na příspěvky, která vypadá jako bubliny příběhů. Po kliknutí na fotku vašeho přítele se zobrazí seznam jeho nejnovějších příspěvků.

Meta vylepšuje monetizační program pro tvůrce Reels
Bitva o tvůrce, kteří vytvářejí krátká videa, právě probíhá napříč platformami. Pozadu nezůstává Facebook, který updatoval svůj Reels Play bonus program. Nově spouští např. Challenges, které mají tvůrcům pomoci odemknout nové možnosti, jak vydělat nějakou tu korunu.

TikTok umožní inzerovat u svých nejlepších videí
Nový program TikTok Plus nabízí značkám možnost pustit svou reklamu u 4 % nejlepších videí na platformě. Během launchovací fáze získají tvůrci s alespoň 100 000 odběrateli 50 % z příjmů z této reklamy.

Elon možná zpoplatní Twitter pro komerční a politické subjekty
Obchod s Twitterem ještě není hotový, ale Elon Musk už pouští do světa balónky se svými nápady. V jednom z posledních tweetů například uvedl, že pro běžné uživatele bude Twitter navždy zdarma, menší částku by možná mohly platit byznysové a politické účty.

Víme, jak bude vypadat edit tlačítko na Twitteru (úplně normálně)`
Twitter prý intenzivně pracuje na možnosti editovat příspěvek. Inženýrka Jane Wong nyní odhalila, jak by zázračné tlačítko mohlo vypadat i fungovat. Upravit příspěvek by mělo jít do půl hodiny po odeslání tweetu. Pokud budete koukat na starší verzi příspěvku, upozorní vás na to Twitter hláškou „There’s a new version of this Tweet“.

Bývalý šéf TikToku spouští seznamku
Alex Hofmann je bývalým ředitelem musical.ly (nyní Tiktok) a pomohl tak vybudovat firmu, která může konkurovat gigantům typu Meta. Aplikace Spark je seznamkou, která nefunguje na základě swipování doleva a doprava. Vidíte v ní osoby, které se nacházejí poblíž a pokud „přeskočí jiskra“, můžete si vzájemně napsat.

9count_Spark_Dating_App_1
credit: Spark