socialnews 51

TikTok konkuruje Googlu ve vyhledávání, TOP účty českého LinkedIn a další socialnews

Nejsledovanější české účty na LinkedIn
Server E15.cz přišel s několika zajímavými žebříčky: TOP 10 firem na LinkedIn podle celkového zásahu příspěvků svých zaměstnanců, TOP 20 ředitelů na LinkedIn podle celkového zásahu příspěvků, TOP 20 společností na LinkedIn v ČR dle počtu sledujících firemní stránky, TOP 10 univerzit na LinkedIn v ČR dle počtu sledujících. Všechny žebříčky najdete zde.

Nové funkce ve Facebook a Instagram Reels
Na Instagramu i na Facebooku bude nově možné přidávat do Reels nálepky, které známe ze Stories. Meta oznámila i nový způsob, jak si budou moci tvůrci vydělat peníze a to pomocí tzv. „Stars„, kterými budou moci diváci odměňovat tvůrce. Nové funkce dostaly také remixy u FB Reels, vylepšeny byly přehledy ve Facebook Creator studio a v neposlední řadě byla ohlášena možnost cross postovat Reels z Instagramu na Facebook.

credit: Meta

Příspěvky na Instagramu půjde naplánovat přímo v appce
Nadpis hovoří za vše. Příspěvky i Reels by již brzy mělo jít naplánovat rovnou z aplikace Instagram. Funkce ulehčí práce nejen social media manažerům, kteří teď často musí příspěvek vytvořit v jedné aplikaci a naplánovat jej na preferovaný čas v jiné.

TikTok konkuruje už i Googlu
Podle Prabhakara Raghavana, viceprezidenta Googlu, téměř 40 % mladých lidí hledá místo, kde se najíst, na TikToku a Instagramu. Vlastní studie Googlu uvádí, že tuto možnost preferují před hledáním ve vyhledávači nebo na Google mapách.

Meta spouští bezpečnostní kampaň Moje místo
Upozornit na možnosti zabezpečení účtu chce nová kampaň společnosti Meta. Připomíná nástroje umožňující filtrovat slova, která nechcete vidět, možnost nastavit si, kdo vás může kontaktovat, případně vyzývá k nastavení denních limitů na čas strávený v aplikacích.

Reels pro FB naplánujete v Creator Studiu
Meta po měsících testování zpřístupňuje nástroj na plánování Reels úplně všem. V Creator Studiu najdete nejen plánovač, ale také nástroje a funkce na úpravu formátů přímo z desktopu.