Placený Twitter je zpět, Elton John na odchodu a další socialnews

Elton John opouští kvůli dezinformacím Twitter
Celebrity i značky prchají z Twitteru poté, co jej koupil Elon Musk. Anglický zpěvák a skladatel ke svému odchodu napsal: „Celý život jsem se snažil využívat hudbu ke sbližování lidí. Proto mě mrzí, když vidím, jak se teď dezinformace používají k rozdělení našeho světa. Rozhodl jsem se, že už nebudu používat Twitter, vzhledem k nedávné změně politiky, která umožní nekontrolované šíření dezinformací.“

Placený Twitter byl znovu spuštěn, s iPhonem si připlatíte
Služba Twitter Blue byla minulé pondělí po pauze opět zprovozněna. Modrá fajfka s pár výhodami stojí 8 dolarů, pokud však používáte iOS, tak je to dolarů 11. Získáte například možnost editovat tweety nebo nahrávat 1080p videa. A jak si utvítnul samotný Elon: many other features to come!

Twitter navýší počet znaků
Dny, kdy jste museli vkládat delší texty na Twitter pomocí screenshotů, se stanou brzy minulostí. Elon Musk ohlásil, že navýší maximální možný znaků u jednoho tweetu z 280 na 4000. Uvidíme, jestli si to zase nerozmyslí jako řadu dalších ohlášených novinek.

TikTok testuje fullscreen zobrazení na šířku
Někteří uživatelé se mohou v aplikaci TikTok setkat s možností přehrát video v horizontálním režimu. Jestli je tohle budoucnost aktuálně nejoblíbenější sociální sítě se s největší pravděpodobností dozvíme až v budoucnu. Že by se TikTok tímto krokem chystal i na příchod delších formátů?

Na Instagramu teď snadněji zjistíte, že dodržujete pravidla
Jsou vaše fotky a videa doporučovaná i uživatelům, kteří vás nesledují? O tom rozhodují pravidla Instagramu, která by teď měla být transparentnější. V záložce „Stav účtu“ tak uvidíte, jestli nezveřejňujete něco, co se Instagramu nelíbí, případně co můžete dělat, když dojde k odebrání vašeho příspěvku. Jděte přes Nastavení – Účet – Stav účtu.

Elon Musk zařízl twitterový účet, který sledoval polohu jeho tryskáče
Podle některých byl jediným důvodem, proč Elon koupil za 44 miliard Twitter, účet @elonjet. Ten využíval volně přístupná data a tweetoval podle nich polohu Elonova tryskáče. Musk při koupi slíbil, že účet ponechá, protože věří ve svobodu slova. Namísto toho schytal ban i osobní účet autora @JxckSweeney