Nejlepší seriály na HBO? Tady je 15 tipů

Lockdown nekončí, a tak to vypadá na další dlouhé večery u obrazovek. Ale na co se pořád dívat? Máme pro vás 15 tipů na seriály na HBO GO, které stojí za to!

Černobyl (96 %)

První tip je trošku obligátní, protože pravděpodobně neexistuje nikdo, kdo by seriál Černobyl neznal, každopádně mezi našimi tipy tato excelentní série nemůže chybět. Každý jeden díl člověk sleduje se zatajeným dechem – a o to víc, když si uvědomí, že tato katastrofa se opravdu stala. Za nás minisérie desetiletí.

John Oliver: Co týden dal a vzal (95 %)

Last Week Tonight with John Oliver je talkshow, která přináší pohled na týden v politice, aktuální události a společenské dění. Oblíbený John Oliver vyjadřuje názor na záležitosti, kterým čelí USA i celý svět. Pokud chcete získat přehled o důležitých tématech, je tento pořad na HBO to pravé pro vás.

Fargo (90 %)

„Chladné jako krev, rudé jako sníh.“ Už motto seriálu napovídá, že se jedná o napínavý thriller plný akce, zločinu a krve. Seriál je adaptací stejnojmenného filmu bratrů Cohenových z roku 1996 a vypráví o sérii zvláštních vražd, které spojuje jedna osoba a Fargo. Každá epizoda je nabitá černým humorem a vynikajícím hereckým výkonem B. B. Thorntona.

Pustina (89 %)

Počin z produkce českého HBO má osm dílů a svedl dohromady Zuzanu Stivínovou, Jaroslava Duška, Evu Holubovou, Miroslava Vladyku a další skvělé herce naší scény. Temnému příběhu kraluje starostka severočeské vesnice Hana, která bojuje proti těžební společnosti nabízející obyvatelům obce vysoké odstupné výměnou za opuštění jejich domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí. Vtom zmizí její čtrnáctiletá dcera Míša…

Seriál je plný nečekaných zvratů, které vám vyrazí dech. Má jen osm epizod, a tak se u něj nezacyklíte na moc dlouho. Doporučuji!

Štefan Orem, content creator

Sedmilhářky (86 %)

Ve čtrnáctidílném seriálu Big Little Lies podávají hvězdné výkony Nicol Kidman a Reese Witherspoon. Děj se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy.

V průběhu napínavých epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z hlavních ženských postav skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci.

Gabriela Zajíčková, content creator

Hořící keř (86 %)

Český film vyprávějící příběh Jana Palacha, osudy jeho blízkých a počátky normalizace v ČSSR. Strhující drama má tři díly, takže je to spíš taková minisérie – a u každého vám bude běhat mráz po zádech. Tuto část historie naší země by měl znát každý a navíc film režírovala světoznámá Agnieszka Holland. Must see!

Boj o moc (84 %)

Seriál Succession se odehrává v New Yorku a řeší témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy a jeho čtyři děti řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Pak se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci přebírají otěže.

Nula nula nula (84 %)

Baví vás snímky z drogového podsvětí? Pak si pusťte italský seriál ZeroZeroZero, který odhaluje temná tajemství světového obchodu s kokainem a popisuje chod od výroby až po dodání na místa konečné spotřeby. Nahlédnete do důkladně propracovaného systému, který se vyznačuje násilím a krutostí, ale jsou v něm zapojení i špičkoví odborníci.

Euforie (83 %)

Euphoria je seriál o dospívání, který tu dlouho nebyl! Vypráví příběh skupiny středoškoláků, jež se snaží vyznat v lásce a přátelství, a přitom se pohybují ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí.

V seriálu si střihla hlavní roli zpěvačka Zendaya, jejíž hity Neverland nebo Replay mají desítky milionů přehrání.

Lucie Baloghová, project manager

Geniální přítelkyně (83 %)

Přeneste se do Itálie prostřednictvím seriálu L’amica geniale! Postarší ženě jednoho dne zmizí nejlepší přítelkyně, a proto se rozhodne sepsat příběh jejich přátelství. Ten obsáhne 60 let jejich života, které prožily v nebezpečné a fascinující Neapoli.

Bez vědomí (81 %)

Další seriálový počin popisující temné stránky naší historie, kde se hlavní role – stejně jako ve snímku Hořící keř – ujala skvělá Táňa Pauhofová. Seriál vás přenese do revolučního roku 1989. Dříve pronásledovaný disident využívá rozvolnění a vrací se se ženou po letech do Československa. Jenže brzy po návratu do Prahy se ukazuje, že to byla osudová chyba. Muž za dramatických okolností zmizí a jeho žena se pustí do pátrání. Jenže všechno je jinak, než na začátku vypadalo…

Bez vědomí je špionážní drama se strhujícím dějem, který vás donutí podívat se na všechny díly najednou!

Jirka Král

Socialpark měl na starost promo seriálu na Instagramu. Nechali jsme několik influencerů prožít pocit, že je někdo sleduje. Pusťte si video níže – v 1:27 to přijde!

Medvědín (72 %)

Švédská pětidílná série Medvědín vypráví o městečku Björnstad (Medvědín), ve kterém se má odehrát juniorské mistrovství světa v hokeji. Do města se vrací rodák Petr – velká hokejová hvězda, aby sestavil tým juniorů. Jenže pak je Petr obviněn z ohavného činu a město zachvátí chaos, který ovlivní životy všech jeho obyvatel.

Stoupenci zla (71 %)

Baví vás krimi? Tak to vám doporučujeme seriál The Following, který je na HBO GO dostupný. Je o sériovém vrahovi, jenž unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. Do pátrání po něm se vrhne bývalý agent FBI, který vraha už jednou – před devíti lety, zadržel. Akci ale ztěžuje síť oddaných stoupenců, kterou vrah před nástupem do vězení vybudoval.

Wataha (71 %)

Z Polska v poslední době přichází hodně zajímavých počinů, a seriál Wataha patří mezi ně. Kriminální série začíná bombovým útokem, který zabije příslušníky pohraniční stráže nasazené v Bukovských vrších. Přežije pouze jediný – a za každou cenu se snaží přijít spáchanému zločinu na kloub a zjistit, kdo za tímto neštěstím stojí. 

Třetí den (67 %)

Mysteriózní minisérie má jen šest dílů a je rozdělena do dvou částí s názvy Léto a Zima. V první září herec Jude Law, který na tajemném ostrově u britského pobřeží narazí na skupinu ostrovanů odhodlaných žít podle starých tradic. Ve druhé části přichází na ostrov hledat odpovědi jistá žena, a rozpoutá tak bitvu, která rozhodne o tom, co s ostrovem bude…

Extra tip!

Mělas to vědět (83 %)

Horká novinka z produkce HBO The Undoing vás nadchne, pokud vás bavil seriál Sedmilhářky. I tato série je totiž plná spletitých lží, dramatických zvratů a překvapivých odhalení. Nechá vás nahlédnout do jednoho zdánlivě idylického manželství, které však nabourá řetězec strašlivých událostí a pořádná nálož tajemství.

Seriál „Měla to vědět“ řeší lži a tajemství ve vztazích. To nás motivovalo a zeptali jsme se několika influencerů, jak to mají v partnerství oni.

Kam dál? Až vás koukání do obrazovky omrzí, zabavte se poslechem podcastů. Dali jsme dohromady seznam našich nejoblíbenějších.